Zimní Liga (doplněno 15.1.2022)

15.1.2022

Sešlo se sedm pilotů, z toho jeden junior. Po dohodě jsme soutěžili v pravidlech F5J. Počasí nabízelo velká dramata s volbou vypínacích výšek. Dopoledne jsme slunce moc neviděli a hledal se lepší vzduch podpořený slabým vánkem kopírující okolní polní terény.

Po obědové pauze už vykukující sluníčko citelně pomáhalo vytvářet rozdíly během jednoho letu. Často pomohl větřík udržet se nad stromy nebo keři a následně i vystoupat předem odepsanému pilotovi. Postupně se na trůnu usadil Martin Rajšner a vítězství si upevňoval až do posledního desátého kola, druhé místo si vysloužil Milan Chalupník, třetí stál na bedně Tomáš Marek. Bohužel nejmladšímu účastníkovi Vojtovi Markovi se nepodařilo vybrat nestandartní obrat na motoru a budou mít s tátou hodně práce pochroumané Vertigo dát dokupy.

Report sepsal a fotil Milan Chalupník
Zimní liga_F5J 15.1.2022

12.1.2022

Tuto sobotu se poletí další závod seriálu Zimní Ligy 2021/22. Po dohodě s pořadateli zkusíme nový formát výpočtu výšky pro F5J a RCEV. Sledujte prosím web, pokud by došlo ke zrušení/přeložení soutěže.

Pro zájemce s elektrou (F5J,RCEV) platí, že bude mít ve výškoměru soutěžní fw pro vyčtení „f5j výšky“ po přistání. Před zahájením soutěže se podle povětrnostních podmínek vyhlásí výška pro nepenalizované soutěžení s F3J a F3B, např. podle koeficientů:
F3B    x1
RCEV x0,9
F3J     x0,8
F5J     x0,7
Pokud po přistání a přečtení f5j výšky z displeje nebude tento limit překročen, nic se neděje, pokud ano, tak každý metr navíc sníží nalétaný čas o 3 sekundy.

3 comments to Zimní Liga (doplněno 15.1.2022)

  • Milan Chalupník

    Jelikož Zdenek Zeman pro lednový závod nebude, tak prosím pište přihlášky na m.chalupnik@volny.cz. Zda nám přijede k obědu ohřát klobásky Luděk Mareš, budeme vědět v pátek.

  • Milan Chalupník

    To nejdůležitější pro nás, „počasí“, se na sobotu skvěle vybarvuje do azurových odstínů, takže teď už jen samá pozitiva

  • Milan Chalupník

    Catering Luděk s.r.o. není 100% fit, tím pádem bohužel občerstvení není zajištěno, a zatím to vypadá na 100% zastoupení v elektrách, že by F5J trénink ?