11.90sec!!!

Je půl jedné ráno a vlastně už ani netuším co na to říkají moje bilogické hodiny původně nastavené na středoevropský čas. Pokud to někoho zajímá, tak asi ví, že na anglickém Lomcováku píšu občas nějaké krátké poznámky o letošním prvním závodu FAI Světového poháru F3B, Gator 2013 na Floridě.

Jsem opravdu „na kaši“ a víka se mi sklápějí únavou, ale přesto Vám chci sdělit, že přibližně po poledni místního času letěl Mike Lachowski 11,98 a stěží jsem tomu mohl uvěřit. To jsem ovšem netušil, že držitelem světového rekordu F3B v rychlosti bude jen necelou jednu hodinu. David Klein letěl po chvíli 11,90!!! Peter Hubbertz letěl 12.89 a zdá se, že to bude muset škrtnout (smích). Podmínky jaké zde panují jsem nikdy nikde neviděl. Padám do postele…

Doplněno 18.3.2013

P1030882x

Je vždy příjemné se vyfotit s nejrychlejším F3B chlápkem na světě. David Klein vyhrál i letošní Gator 2013. První závod světového poháru.

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

4 comments to 11.90sec!!!

  • franta

    Ahoj Romane,
    mám velkou prosbu. Mohl by jsi udělat rozbor toho letu? Jistě by mnohé také zajímalo, co můžeš sjistit o mnodelu a profilu.

  • No to je konečná! Paráda! Určitě Romane přivezeš záznam z výškoměru toho letu vid? 🙂
    Pavel

  • Ahoj Franto,
    Mike Lachowski (11,98) letěl se zesílenou verzí Shootera a Dave Klein (11,90) s Freestyler4. Profiláž a další parametry asi nejsou veřejně dostupné. Nevím, zda jsem nějak schopen provést rozbor letu, ale v podstatě:

    -Pokud u nás „havrani“ krouží v 20m kruzích, tak zde jsou kruhy zhruba 200-300m, tzn. prostě letí celá obloha nahoru a to skoro průběžně
    -Žádná loterie jako v Evropě, kde se letí rychlost 3 hodiny a mezitím přejdou tři fronty sněhu a deště. Mezitím je vítr jednou 12m/s do navijáku a podruhé 2m/s do zad.
    -Vítr byl kolem 10m/s a v nárazech určitě víc. Každý mohl mít po startu na rychlost klidně 350m a víc. Pokud neměl, tak to bylo kvůli tomu, že moc startovat v takových podmínkách neuměl.
    -Ani Mike ani Dave neměli zdaleka nejlepší vzduch, ani náhodu. Prostě letěli čistě, plynule a moc tam toho nenechali.
    -Byly lety jiných pilotů a jakým způsobem letadla „skučely“ jsem nikdy neslyšel. Oni to ale nezvládli a tak z toho bylo nějakých 15 a horší.
    -Nechci spekulovat kolik by zde letěli nejlepší evropští vlci s letadlem narvaným po okraj wolframem. Pohádky přenechám jiným.

    Ahoj Pavle,
    záznam z těchto letů nepřivezu, bohužel. Mám ale slíbeno od Tima Travera, že mi pošle logy z LOLO5, které měl ve svém Pike Precision. Celý závod jsem pobíhal „po place“ s GoPro kamerou na hlavě a občas něco filmoval. Bohužel zrovna ty světové rekordy nemám. Prostě ne všechno jsem stíhal. Některé momenty mám nafilmované a nejsem si jistý, zda je zveřejnit. Lidi by mohli dostat strach z toho co všechno je možné v F3B.

  • Ahoj Pavle,
    tak jsem získal už od třech pilotů záznamy kompletního závodu z Floridy. Pokusím se o nějakou analýzu (ale nějak mi časově ty letadýlka už přerůstají přes hlavu). Rozbor bude ale asi v angličtině, tak všichni knížky, slovníky a učit se. Mohu jenom předeslat, že tam je i start do 380m… (spadlá brada, vykulené oči)