Trochu jsem znejistěl

V poslední době při tréninku jsem zaznamenal mnohem častější varovné pískání od přijímače Jeti R8. Varovný signál se vyskytoval i v situacích, kdy model nebyl daleko.  Dokonce jsem měl pocit, že model občas zpožděně reaguje na moje povely z vysílače. Začal jsem v trupu laborovat s anténami a přesto se situace nezlepšila. Trochu jsem znejistěl.

Začal jsem podezírat několik „totálek“, které kondici přijímače určitě asi neprospěly. Jedna z antén na přijímači byla nějak hodně uvolněná (přes ohmetr přesto funkční), tak jsem ji celou přepájel (na obrázku to není vidět, ale z druhé strany antén je pertinaxová destička, ke které jsou antény připevněny; s domečkem nelítám, je příliš velký). Doma mám druhý R8 přijímač, nicméně s novějším firmware (dokonce i osazení součástek je úplně jiné). Začal jsem pobíhat po bytě a zkoušel chování obou přijímačů. V určitém místě byla na JetiBoxu síla signálu od starého přijímače od obou antén nula, zatímco s novým přijímačem 3-4.

Starý tedy putoval do šuplete a s novým jsem odlítal F3B Jeseník. Za celou dobu závodů nebylo jediné pípnutí. Při dalších letech se Singrovkou (Stinger) se tedy na chováni přijímače znovu soustředím.

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

4 comments to Trochu jsem znejistěl

  • jt

    Nebyly by prosím porovnávací fotky obou verzí přijímačů pokud možno z obou stran DPS?

    Na RCmanii se dost diskutovalo o tom že Jeti R8 nemá antény chráněné proti výbojům statické elektřiny – tak jestli to v nové verzi vylepšili? (na starou verzi dávali jen smršťovačky na konce antény)

  • …to nebude tak jednoduché. Nový přijímač je zasmrštěný v tenkých pěnovkách. Budu kupovat další, tak to potom vyfotím.

  • JB

    Zdravím Romane.
    Včera jsem koupil Jeti R8 EPC. Podle fotek je zapojení fakt jiný.
    Fotky posílám emailem.

  • Ahoj Jirko,
    nevím jestli starý Rx byl tak špatný nebo nový je tak dobrý. Ale s těmi novými jsem snad zatím ani jednou ještě neměl výpadek signálu od přijímače.

    Pošli fotky.