Kolize s vránou

Zdeněk Ješina mi zaslal unikátní fotografie dokumentující srážku F3B modelu s vránou. Chudák vrána, chudák model…

Ahoj Romane, zasílám foto ze střetu s vránou (13.6.2023 na letišti Chrudim), během úlohy rychlost, kousek za druhou zatáčkou na Béčku, když jsem se vracel v cca 10 m. Vráně jsem urazil levé křídlo a vrána bez známek života nekontrolovaně padala k zemi. Nikdy jsem to neslyšel a tak mám možná v tomto světové prvenství.

5 comments to Kolize s vránou

  • František Bayer

    Ty KAZISVĚTE takové krásné éro pomlátííííííš…………..

  • Jan Uhlik

    To ten Australan, co tehdá dostal křídlem po žebrech v Brně, dopadl ještě dobře 🙂

  • JJ, kdo by si z Ivančic nepamatoval přeražené španělské křídlo o australská záda. „Veselá“ rovněž byla příhoda z rychlosti, kdy Japonec vzal po zádech projíždějícího dědu na rozvrzaném kole. Ivančice byla vůbec punková akce.

    To teď Dánové zrušili měsíc před začátkem MS F3B 2023, protože nedostali povolení letět výš jak 120m. Potom co se horečně jednalo, kde to tedy uspořádat (Německo?), nakonec nějaký úředník v Dánsku vyměknul a povolení vydal. Svět se mění…

  • Nikoliv vrána, nýbrž havran polní, chráněný 😉 Vím, že budu za zapšklíka, ale já bych tyto fotky raději nezveřejňoval.

    Jinak přeji hezký den,
    Honza

  • Ahoj Honzo,
    rovněž jsem před zveřejněním diskutoval se Zdeňkem, zda to sem dávat či nikoliv. Usoudili jsme, že jako upozornění co vše se může stát, to obstojí. Pilot neporušil žádné ze psaných i nepsaných pravidel létání. V denním životě na silnicích i jinde umírá denně plno nevinných živočichů, bohužel.