F3B Nardt

V moderní (porevoluční) historii Světového poháru FAI F3B moc vítězů jednotlivých závodů nemáme. Tento víkend se k nim ale připojil Petr Fusek. Péťa to vzal téměř stylem „start/cíl“. Petře, velká gratulace a přál bych Tobě i českému týmu, abyste za měsíc a chlup ve stejném tempu pokračovali i na Mistrovství světa v Jeseníku.

V Nardtu bylo počasí pro většinu pilotů asi něco na styl plachtařského ráje. Teplota kolem 25°C, silný vítr do navijáku (4-5m/s), celá obloha posázená kumuly. Pokud by mělo být po mém, tak třeba místo poledního horka mohlo trochu nasněžit (úšklebek). Takto silně termické počasí se vyznačuje nejen silnými stoupáky, ale i brutálními klesáky; v přírodě je vše v rovnováze, zatím (pche). Někteří si tedy užili radosti a jiní zase starosti.

Úloha rychlost, zvláště ta finální, bylo fantastické divadlo. Neskutečné výšky, hromada časů na hranici 12. a 13. sekundy. Prostě oslava F3B v té ryzí podobě. Hodně pilotů si zaletělo své osobní rekordy a patřili k nim i naši Petr Fusek (12,79s), Michal Behenský (13,85s), Pavel Marek (13,69s), Míra Blažek (17,77s) a Jirka Zobal (16,3s). Opravdu to byl nářez! Byli jste kluci výborní.

Musím ještě pochválit Míru Blažka a Jirku Zobala, že se na „stará“ kolena poprvé (Míra podruhé) vypravili na tak náročnou soutěž. Tuším, že to mělo pro ně obrovský přínos…

Mám tady nějaká videa a pokusím se v dohledné době o krátký sestřih. Mějte se a užívejte léta. Na zítra je pro Prahu předpověď 39°C, kdybych nezvedal telefony, tak jsem někde zalezlý v kanále.

Výsledky na RC Solutions

Video (YouTube)

1 comment to F3B Nardt

  • mihaeul

    FuckOff production nezklamal, dalsi nejlepsi videjo z F3B.
    Hlavniho Oskara ziskava Petr za vykon v hlavni herecke roli a Oskara za hudbu stylu Adams Family studio FuckOff media :-)))))))