Dvojité výchylky na DC-16 dynamicky

V minulém roce jsem slíbil, že bylo už dosti Jeti vysílače. Máme ovšem rok 2013 a tak mám pro Vás další typ pro tuto šikovnou mašinku (úsměv). U vysílače Jeti DC-16 můžete měnit dynamicky váhu všech volných mixů a diferenciace křidýlek, o tom jsem již psal. Už od počátku jsem stejnou funkci postrádal u dvojitých výchylek (ang. D/R Dual rates).

pots

Na RCgroups jsem v jednom vláknu nějak zabředl do diskuze o senzoru MSPEED EX (Prandtlova sonda od Jeti). Při té příležitosti mne ovšem napadlo jednoduché řešení pro výše zmíněné dynamické výchylky. Uvedu příklad řešení pro křidýlka.

Stačí definovat mix Křidýlka->Křidýlka a jako přepínač přiřadit libovolný potenciometr (v našem případě P7). Zmíněný „dummy/trikový“ mixer může být definován samozřejmě pro libovolnou letovou fázi specificky.

Pro zálet tedy můžete mít na jednom potenciometru (P6) diferenciaci křidýlek a na druhém potenciometru (P7) dynamicky proměnné výchylky (třeba) křidýlek. Fantastická záležitost možná nejen pro zálet.

Jako váhu zmíněných dvojitých výchylek můžete samozřejmě zvolit např. výškovku. Jak budete přitahovat a současně zpomalovat model můžete mít i současně větší výchylky a naopak.

P.S. Omlouvám se za anglické popisky u obrázků, ale Vám to určitě nevadí. Nechtělo se mi to předělávat.

drs