MČR F3G 2022, Jehnědí (28.8.2022)

28.8.2022

Předpověď pro celý víkend hrozila deštěm a bouřkami. Vyplnila se tak napůl; z pátku na sobotu byl v noci pěkný bleskový tanec, ale v sobotu bylo už v podstatě příliš pěkně (myšleno horko). Trochu nás nakonec zaskočila podmračená a po ránu zamlžená neděle s velmi nízkou oblačností.

Celkem 19 pilotů z Česka, Rakouska, Německa a Polska se zúčastnilo na doposud největším F3G podniku v Evropě (mimo Evropu se F3G nelítá, pokud se tedy nepletu).

Plán byl jako obvykle v sobotu odlítat úlohy, kde je důležitá přítomnost rozhodčích na bázích a na neděli si nechat už pouze termiku, kterou si změříme sami. Bohužel tento scénář nám poprvé částečně nevyšel ze shora zmíněného důvodu; nedělní nízká oblačnost.

Velice silná byla výprava od našich jižních sousedů z Rakouska. Rovněž Sebastian Haase z Německa především v rychlosti držel laťku velice vysoko. My jsme měli želízko v ohni v podobě Petra Fuska. Jedna jediná chyba („sekanec“) hned v první rychlosti znamenala velikou ztrátu, kterou Petr doháněl celý závod. Je to určitě známé „co by bylo, kdyby bylo…“, ale pokud by Petr neseknul, tak by dost pohodlně bojoval o prvenství.

Na medailových pozicích se tedy umístili piloti z Rakouska. Vítězem závodu se stal G.Aichholzer, druhé místo bral W.Hirt a třetí místo bral F.Leeb. Mistrem České republiky F3G pro rok 2022 se stal P.Fusek, druhý byl J.Tůma a na třetím místě byl I.Matějů. Chlapi, jste opravdu dobří!

Chtěl bych poděkovat Ivkovi Matějů a všem klukům z okolí Ústí nad Orlicí, že vše připravili pro bezproblémový průběh závodu. Na bázích nám opět pomáhaly čím dál tím krásnější (a pořád tak sympatické) Vaškovy dcerky Jáňa a Míla, Petr Diblík, Jarda Kaplan, Marcel Šparlínek se synem a malej Péťa Fusek.

Velký dík patří Svazu modelářů ČR, za podstatnou finanční pomoc.

Výsledky MČR_Jehnědí_2022

Velký dík za fotografie patří Zdeňkovi Kubínovi a Jirkovi Trojanovi!

25.8.2022

MCR F3G 2022 startovní listina

3.8.2022

Svaz modelářů České republiky a Libeňský modelářský klub Vás zve na první mistrovství republiky v kategorii F3G. Soutěž se koná v termínu 27.-28. srpna 2022 na letišti Jehnědí.

Propozice Jehnědí MČR F3G 2022

2 comments to MČR F3G 2022, Jehnědí (28.8.2022)

  • K dnešnímu dni přihlášení piloti:

    1 Vojtech Roman
    2 Fusek Petr
    3 Zobal Jiri
    4 Blazek Miroslav
    5 Pastuch Pavel
    6 Šanda Ivan
    7 Tůma Jiří
    8 Matějů Ivo
    9 Vojtíšek Václav
    10 Franěk Ivan
    11 Skarwecki Michal
    12 Durczak Leszek
    13 Haase Sebastian
    14 Haase Hans-Peter
    15 Viehweger Harald
    16 Aichholzer Gunther
    17 Leeb Friedrich
    18 Gruber Helmut
    19 Hirt Wolfgang
    20 Gronau Helmut

  • Nádherné fotky a jistě i parádní soutěž! Je mi líto, že jsem u toho nebyl. Gratuluji Jirkovi k parádním rychlostem!