F3G Litomyšl (13.7.2022)

13.7.2022

Při výpočtu výsledků jsme udělali chybu, která vznikla špatným přesunutím jednoho pilota mezi skupinami. Omlouvám se tímto soutěžícím a zveřejňuji správné výsledky. Na medailových pozicích se nic nezměnilo.

Výsledky F3G_Litomyšl_II

11.7.2022

Sobota větrná, sluncem zalitá, ke konci dne i poněkud mokrá. Neděle větrná, zatažená, hodně studená, nicméně suchá. Tak by mohlo znít strohé hodnocení meteorologické situace na letišťátku SLML kousek za Litomyšlí. Vašek Vojtíšek měl v pátek vše připraveno, navečer proběhla oblíbená společenská část setkání, kvůli které se vlastně na tyto akce jezdí, není-liž pravda?!

Přijeli i kluci z Polska a očekávali jsme i pilota z Němec. Nakonec ale kvůli technickým problémům Sebastian nedorazil. Příště (MČR F3G) to určitě vyjde. V sobotu po deváté hodině jsme mohli začít rychlostmi a k večeru po dešťové přeháňce jsme končili vzdáleností. Celkem pět kol rychlostí a pět kol průletů.

V neděli jsme pokračovali termikou, která v F3G není určitě oddychovou úlohou. Dost pilotů stačilo v pracovním čase odstartovat i dvakrát a o napínavé okamžiky nebyla vůbec žádná nouze.

Petr s Jirkou jsou zkušený tandem a Jirka zraje jak víno; čím starší tím lepší. Rozžhavené brzdy (Míra, Jirka a Aleš) z Liberce se posouvají neustále dopředu a jde z nich strach; z Míry doslova…(úsměv). Ivan celý závod pojmul ve stylu „velký návrat ztraceného syna“ a škodil kde mohl. Vůbec nevím proč jsem mu toho Sonixe prodával (mrkanec). Vašek s Pavlem lítali svůj dobrý standard, ale ta termická neděle dala Vaškovi kupodivu dost zabrat. Leszek v sobotu letěl svůj první F3G závod a nepočínal si vůbec špatně. Trochu zklidnit páčky a vše dostane ten správný směr (doslova). Samostatnou kapitolou je Franta. Já vždycky stojím v úžasu co doyen českého F3B pořád zvládá.

Velký dík patří zvoníkům za bezchybný výkon a především tandemu Jáňa/Máťa, kteří kromě zvonění zvládali zapisování a vyhodnocení výsledků. Uděluji jim tímto zelenou medaili za ochranu přírody a snížení emisní zátěže naší Modrokoule, protože fungovali i jako laserová tiskárna (kterou jsme díky nim nepostrádali).

Nejen za fotografie patří velký dík Zdenálovi Kubínovi. Příště už budeš doufám lítat.

31.5.2022

Spolek leteckých modelářů Litomyšl Vás zve ve dnech 9.-10.7.2022 na další F3G soutěž.

Propozice Litomyšl F3G 2022

8 comments to F3G Litomyšl (13.7.2022)

  • To budu mít z chalupy kousek, tak se po letech přijedu mrknout s Nikonem, kam se ty celo uhlíkový stíhačky posunuly 😉

  • Ahoj Martine,
    moc rádi Tě uvidíme. Doraz už v pátek. Dáme nějakou Vincentku nebo něco jiného zdraví prospěšného. Pokecáme jak jde život…

  • Přátelé,
    pokud někdo máte možnost přivézt na závody malou laserovou či inkoustovou tiskárnu, ozvěte se Vaškovi nebo mně. Mockrát děkujeme.

  • Václav Vojtíšek

    Seznam přihlášených: Petr Fusek, Ivo Matějů, Pavel Strnad, Roman Vojtěch, František Bayer, Jiří Zobal, Miroslav Blažek, Aleš Pastuch, Jiří Tůma, Václav Vojtíšek. Bude ještě někdo další?

  • Ivan Franěk

  • Ahoj kluci, pěkně si to užijte, zdravíme z bojiště GPS Triangle. Je to škola 🙂
    Pavel+Pavel+Hroch

  • Jiří Trojan

    To jste si to zase pěkně užili 🙂 … Já na Vás vzpomínal z pelechu s rýmečkou 🙁 38,5°C 🙁 Jiří Trojan

  • Dej se Jirko dohromady a máš za úkol připravit svoje i Zdenálovo éro na Mistrovství republiky. Času je na to dost (27.-28.8.2022), drž se.