Perníkové hody

Bylo příjemné zjistit, že invence českého živlu (v tomto případě moravského) je nekonečná. Ze všech pohledů. Jirka Baudis Jesenickou koulovačku 2011 pojal netradičně a všichni se průběžně krmili perníkovými letadýlky, pokud možno požírali konkurenci.

Předpověď počasí nebyla příliš optimistická, ale na propršené sobotní odpoledne dala zapomenout prosluněná neděle. Vezmu to tedy opět telegraficky. Na stylizovaná slohová cvičení nemám při pondělí nějak náladu.

  • Původně jsem zde chtěl komentovat „nečitelnost“ některých jedinců, kteří na závody jednou jedou a podruhé nejedou. Nestojí mi to za to.
  • Všichni ostatní se po zimě zase rádi viděli a v pátek bylo jako obvykle veselo. Padla na to litrovka švédské minerálky.
  • Jura Baudis lítal se svým novým projektem, který má sice na křídle napsáno FOSA, ovšem ve skutečnosti je to jiné letadlo.
  • Měl jsem poprvé možnost vidět Stingera Vaška Vojtíška; moc se na to letadlo těším. Mám slíbené výrobní číslo #2.
  • Michal Behenský zalítával svoji Extasy (od Jirky Tůmy) a myslím, že po prvních rozpacích se mu to začíná hodně líbit.
  • Jirka Tůma si pořídil konečně pořádný výškoměr (LOLO5) a dost mne znervózňoval dosahovanými výškami.
  • Já jsem nějakým řízením osudu lítal s půjčenou FOSOU od Jirky Baudise. To letadlo se vyznačuje mnoha netypickými řešeními, kde to nejmarkantnější je obrovská štíhlost křídla. Byl jsem překvapen jak je letadlo příjemné na řízení. Jirko díky(!)
  • Petr Hulík absolvoval první F3B závod a když jsem ho sledoval, tak mohu jen konstatovat, že jsou vidět velké zkušenosti z F3K. Lítal na první závod výborně, ostatně s Dingem proč ne. Údajně také prohlásil něco o tom, že původně se domníval, že F3K je opravdu pro fyzicky a psychicky zdatné jedince. Po prvním F3B závodu si to už vůbec nemyslí…
  • Náš nejlepší triumvirát J.Baudis, J.Stonavský a P.Fusek  i po zimě dokázal, že na ně nikdo nemá. Gratuluji hlavně k těm perníkovým contest ostruhám.
  • V neposlední řadě bych chtěl poděkovat zvoníkům. Martin Vlček, Martin Schreiber, Jana Jedličková, Magda Konečná, Valerie Hrášková, Jana Vojtíšková, Míra Stehlík a Vojta Malý jsou profíci, kteří už nějakou soutěž včetně Mistrovství světa odzvonili.
  • Neměl bych zapomenout ani na hlavního rozhodčího Tomáše Bartovského.
  • Výsledky PDF od Honzy Stonavského

3 comments to Perníkové hody

  • To bylo od vsech zavodniku loni reci, ze jsou jen jedny domaci zavody! No a pak staci jedna trapna predpoved od rosnickaru a polovina jich neprijede! Proste masakr. Chapu, ze jsem to mel kousek (jen nejakych 300 km) a ze nemam problem jet na vikend do pryc (je ted jsem si vzpomenul ze mam 3 letou Marianku a za dva mesice se ji narodi bracha)……tak jen tak hledam ty duvody, proc se na to dobrych 15 lidi vykaslalo a rediteli zavodu vyvstal zakonite problem z ceho vse poplati…….Prijde mi to jako házení perel sviním……..no nic, do září je doba dlouha a republika se dá vzdy zrusit……treba zrovna budu chtit zajit na pivo s kamoškou, tak se na to proste vy…. hmmmmmm
    pavel…….

  • Jiří Baudis

    No, mně to až tak nevadilo, mě ty letadýlka celej rok živí a tak malý sponzoring nevadí.
    Navíc jsem minimalizoval náklady
    – bázisti dostali slíbené minimum
    – Honza počítal výsledky a Petr půjčil bázen(oba platili startovné)
    – hlavní rozhodčí jel zpátky do Prahy na dřevoplynn(na ten tu ostatně jezdí všichni, dřeva je tu dost)
    – tráva se nesekala, sníh neodhrnoval
    – pískátka jsou z většiny moje soukromé
    – Valerie místo učení pekla ceny atd.
    Díky všem! Ani bych se nedivil jestli se příště na něco vymluvíte.

    Horší to má Pavel a Michal. Přípravy veliké, náklady taky. Pak řeknou v televizi, že bude pršet a
    zahučí v tom výplatu. Nějak se kluci pojistěte. Myslím si, že to musí všichni pochopit.
    Jirka

  • F.K.

    Chlapi i já jsem se poučil a vybírám startovné s uzávěrkou měsíc před závodem, bez nároku na vrácení. Je tolik věcí, co člověk musí dopředu poplatit a zajistit, nikdo pak ohledy nebere, prostě plať a to tvůj problém. Navíc rozpočty soutěží jsou tak napjaté, že pokrýt náklady samotné je velice náročné, ačkoli si hodně lidí myslí, jak na tom pořadatel vydělává. Přeji úspěšnou sezónu všem. Filip