Resetovací spínač pro F3G Altis V4+

V F3G při opakovaní startu musíte resetovat instalovaný výškoměr. Můžete otevřít kabinu a rozpojit akumulátor nebo provést reset výškoměru pomocí magnetu. Pokud vlastníte výškoměr Altis V4+ (i starší verze?!), tak si stačí instalovat „jazýčkové“ relé (reed contact) na druhý vstup/výstup výškoměru a máte vystaráno.

Na mikrokonektoru se použije pouze signál (oranžová) a zem (hnědá)

Já jsem použil relé MK16-B-2. Na 3D tiskárně jsem si vytiskl malý držáček. Samozřejmě musíte odpovídajícím způsobem nakonfigurovat výškoměr.

Instalace držáku v trupu modelu Scout

3 comments to Resetovací spínač pro F3G Altis V4+

  • Ivo

    Ahoj Romane,
    divím se, že s něčím podobným nepřišel některý výrobce výškoměrů. Když to ale vezmu do historie, výškoměry jsi dělal také dříve než ostatní.
    Myslíš, že by šlo něco vymyslet na UNILOG 2 ? Otevírání kabiny a rozpojování konektoru od baterie po každém startu je opravdu otrava.

  • Ahoj Ivku,
    s řešením pro Unilog nám bude muset poradit Petr „Fusíno“ Fusek, který jej má a resetovací magnet používá. Pokud se tedy nepletu…

  • …krátce jsem pohledal a řešení by mohlo být např. na RCGroups. Stačí instalovat podobný spínač, který popisuji nahoře mezi kontakty MINUS a SIGNAL. Přiložením magnetu potom výškoměr resetuješ.