Futaba, Weatronic a Jeti

V Sinsheimu jsem měl možnost držet nový v současné době nejnovější model pultového rádia od Futaby FX-32. Důsledné užití umělých hmot může mít hodně nevýhod, ale má jednu nepopiratelnou přednost; nízkou váhu (1100g). Co je ovšem katastrofické, tak modře blikající „3D šmoulecí tlačítko“. Doslova běs na hranici (ne)použitelnosti. Kdo tohle vymýšlí…?!

Na stánku Weatronic jsem si mohl chvíli pohrát i s jejich očekávaným vysílačem Bat60. Společně s Michalem jsme konstatovali, že prezentovat veřejně tento na koleně zpatlaný prototyp je hodně neprofesionální. Od firmy, která to chce prodávat za 1700EUR bych to nečekal.

U Hackera jsem potěžkal v rukou i palcovku JETI DS-16. Opět budu asi obviněn z „podkuřování“, ale nenapadlo mě nic co bych tomu vysílači vytknul. Co jako majitel DC-16 (pult) závidím, je možnost u DS-16 pouze palcem jednoduše ovládat otočné potenciometry. Umístění potenciometrů je v přirozeném akčím rádiusu palce. U pultové verze tomu tak není.

Obecně působí Jeti DC a DS mezi tou neproniknutelnou záplavou umělohmotných krámů, jako výrobky z jiné planety. Víte co mi napsal kamarád z Austrálie, potom co prodal asi po 2 měsících Graupner MC-32 a koupil si DC-16?

„Been setting up my DC16 all day… Wow what a wonderful piece of quality engineering- it does everything… I might even sleep with it tonight.“

…snad to ani nemusím překládat.

 

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.