Nový fw pro DC-16

V Jeti se rozhodli Vám prodloužit Vánoční čas a dnes zveřejnili novou aktualizaci firmware 1.07. Opravy chyb, nové funkce včetně sekvenceru. Spokojeně mručím, ti hoši makají jak barevní. Napadla mne ve spojitosti se sekvencerem jedna hříšná myšlenka pro využití v F3B/F3J. Vyzkouším a dám vědět.

14 comments to Nový fw pro DC-16

  • Michal

    Ahoj,
    Romane už to mám taky nahraný, ale nevím jestli je už vyřešený problém s resetem času a datumu. Potom jsem zjistil, že když nakopíruji zvuky, které jsem si vytvořil, tak se mi v nabídce zvuků nechtĕjí zobrazit. Jsou upravené tak jak mají a vysílač je prostĕ nevidí.
    Není třeba udĕlat reset vysílače? Nemyslím vypnout,zapnout, to jsem zkoušel.

  • Ahoj Michale,
    mám to v audio/cz a vše funguje korektně. Včetně mých vlastních zvuků.

  • Michal

    To mě taky chodí, ale ještě ty zvukové hlášky, který jsem nakopíroval, když jsem měl firmware 1.06. Teď jsem si chtěl nějaké hlášky doplnit a prostě vysílač nevidí nové zvukové soubory.
    Bylo mi taky slíbeno od p.Záborského, že bude v novém updatu 1.07 manuální zapínání nahrávání. Prostě aby se nezapínalo, když spustím třeba časovač. Asi na to zapomněl 🙁

  • Michal

    Teď jsem se díval do audio přehrávače a ty moje nové soubory tam normálně jsou a jdou normálně přehrát. Ale když si chci přiřadit zvuk na spínač, nebo alarm, tak tam není a mám ty nové zvuky taky v audio/cz.

  • Michal

    Tak teď jsem zjistil další zajímavou věc, když vymažu nějaké soubory, který tam už jsou defaultně nahraný a znova je nakopíruji zpět, tak už je opět vysílačka nevidí. Tak že, kdybych smazal celou kartu a nakopíroval soubory zpět, tak už je DC-16 neuvidí, ale v PC jsou normálně vidět.
    Tak z toho jsem blázen 🙁

  • Mně funguje vše správně.
    1.Připojím Tx přes USB
    2.V adr. audio/cz zduplikuji nějaký soubor (přes PC) např. 1.wav na 1_kopie.wav
    3.Odpojím USB, systém ho vidí.
    4.Připojím USB, přemístím 1_kopie.wav do PC.
    5.Odpojím USB, systém ho nevidí.
    6.Připojím USB, překopíruji z PC do Tx 1_kopie.wav
    7.Odpojím USB, Tx ho opět vidí.

    Pokud nefunguje, zazálohuj si modely a jiné svoje soubory, které nejsou součástí standardní instalace. Smazej kartu a nainstaluj vše znovu(?).

  • Michal

    Aha, tak to je pěkný. Já jsem myslel, že je to chyba firmwaru 1.07, protože naposledy mi chodilo kopírování a viditelnost souborů s 1.06. Teď to nefunguje ani když se vrátím zpět z 1.07 na 1.06. Je to nějaký divný. Ty si mazal celou kartu, když si nahrál do vysílače 1.07?
    Protože já jsem pouze nakopíroval soubory km/h atd., ještě když jsem měl 1.06 a to chodilo OK.

  • Michal

    Tak už mi to chodí, HURÁÁÁÁ 🙂 . Musel jsem naformátovat celou kartu. Tak že je lepší to vždycky naformátovat.

  • Tak to je dobře, že to zase jede. Při aktualizaci postupuji podle návodu. Nic nemažu. Pouze přetáhnu rozbalený update na SD kartu. Tam se sloučí odpovídající adresáře. Potom už jenom ON/OFF a proběhne update.

    Jinak k Tvým dalším poznámkám.

    Problém s rozhozeným časem jsem zatím nezaznamenal.
    Záznam telemetrie by se opravdu nemusel spouštět s každým časovačem. Taky mě to trochu prudí.

  • Michal

    Taky sem rád, že pomohl formát karty. Byl jsem z toho včera vyřízenej.
    Jinak ten problém s resetem času a datumu, mĕ to udĕlalo pouze jednou, když sem vysílač asi týden nezapnul. Záborský mi napsal, že o tý chybĕ s časem vĕdí.
    Zjistil jsem taky nový softwarový problém u vysílače DC-16.Jedná se o upozornĕní alarmu nízkého napĕtí pohoné baterie u čidla Mui. Problém nastane, když napĕtí na pohoné baterii klesá pomalu až na hranici, stanovenou alarmem. DC-16 v tomto případĕ neupozorní zvukovým hlášením na nízké napĕtí baterie, pouze krátce se objevý nápis na displeji- alarm napĕtí baterie. V případĕ, když napĕtí klesá rychleji, tak DC-16 ohlásí alarm nízké napĕtí hlasovým upozornĕním normálnĕ.Test jsem dělal s DC-16 + Profi box, ten byl zapnutý na odposlech a signalizoval nízké napětí hlasově vždy správně.
    Tak doufám, že vše v Jeti opraví.

  • Michal

    Ahoj,
    Romane je na stáhnutí nový firmware 1.07.1. Řeší to upraveno chybné vyhodnocování telemetrických údajů s šestibitovým datovým typem a nemám vůbec tušení co to znamená. Psal jsem Martinu Faltičkovi do Jeti, aby mě to vysvětlil.

  • Ahoj Michale,
    domnívám se, že se jedná o opravu kompatibility s některými senzory firmy SM Modellbau. To se mě netýká.

  • Michal

    Tak tohle mĕ napsal p.Faltičko znamená to, že opět funguje zobrazování a přiřazování k alarmům např. pro počet družic u MGPS (a obecně jiné parametry v rozsahu +-15.

  • Díky za upřesnění.