Jetibox Profi

Včera jsem měl možnost poprvé na vlastní bulvy spatřit dlouho a netrpělivě očekávaný Jetibox Profi. První dojmy?

  • Cena přes 4 litry – docela dost peněz…
  • Hranatá škatule úplně bez nápadu (to asi Joshua nenavrhoval?). Docela velká a těžká, nechápu co je uvnitř.
  • Zapnout to nešlo. V Jeti nechali zapnutý hlavní vypínač a tak vestavěná lipolka byla na kaši vybitá.
  • Návod hodně stručný, řečeno slušně.
  • V návodu doporučují stažení aplikace pro následnou analýzu dat. To mne zajímalo především. Na webu Jetimodel jsem nikde nenašel položku Jetibox Profi natož nějaký program(!). Koukám, že Jeti jde ve šlépějích MGPS, tam nebyli schopni slibovaný program pro zobrazení výchylky serva stvořit ani za více jak rok.
  • Koupím si škatuli za 4000,- a na webu výrobce jediné slovo, to chce opravdu hodně „odvahy“.

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

16 comments to Jetibox Profi

  • Dalibor

    A to počkej ta sranda až se objeví na trhu ten nový vysílač …:-)
    Hihi ty jsi nedostal s Jetibox Profi lísteček…jsem dobrovolný betatester? 🙂 🙂

  • Neboj Dalibore, já to nekoupil. Zas až takový dobrodruh nejsem. Počkám si na vyjádření betatesterů.

  • Michal Vrzák

    Ahoj, tak kluci psal jsem včera do Jeťáka jestli by mě mohli poslat český návod na profi box a poslat flight monitor. Pro jistotu mě nikdo neodpověděl a na rcmanii jsem se dozvěděl, že flight monitor bude až koncem ledna 🙁 Tak jsem zvědavej jak to všechno bude chodit 🙁 Docela hodně uvažuji o koupi, ale když to tak vidím co s tím dělají za drahoty, tak nevím nevím.

  • Milano

    Michal > Tahle komunikační politika mě u Jeti taky štve. Když jsem jim před pěti lety psal, jestli má, nebo bude mít regl SPIN online přenos do vysílače, tak mi taky neodpověděli. Teď se pětiletka s pětiletkou sešla a konečně je to tu: inovace starého předpotopního Jeti hardware. Poté, co do nich užíváci bušili dotazy a náměty, tak se konečně programátor probudil z letargie a začal konečně makat. Nebojím se, že by to bylo nedostatkem financí – když za hardware reglu v pořizovací ceně 200,- (pro koncáka v GM) chtějí 2500,-

  • Milano
    A SPINy umí komunikovat se systémem Duplex? Hledal jsem na Jeti, ale nic nenašel. I když tedy s ohledem na jejich „proslulou komunikační politiku“ to ještě nic neznamená. Třeba to ve skutečnosti již prodávají?

  • Michal Vrzák

    Ahoj, kluci tak jsem psal do Jeti jestli by mě prodali Profi box bez satelitu a tady je odpověď 😡

    prodej Jeti boxu profi spolu s Rst2 přijímačem je součástí naší obchodní politiky.
    Toto řešení je konzultováno a schváleno každým z našich distributorů.
    Cílem je aby zákazník získal kompletní kanál pro přenos telemetrie bez ohledu na ostatní komponenty.
    Zatím na této politice nebudeme nic měnit.

    A nikoho v Jeti už nezajímá, že už někdo má přijímače Duplex a už vůbec nezájem, že nemáte přijímač, který podporuje Rsat 😡

    To je politika 😡

  • Hmmm, je to několik dní co jsem tuto politiku Jeti diskutoval s Tomášem. Byly argumenty jak PRO, tak i PROTI (spíše moje).

    Námitka Tomáše byla, že satelit k tomu přihodili za výrobní cenu, 300-400,-Kč a neřeší to. Já jsem namítal, že koncová cena satelitu je 1500,- Nevím, zda mohl být Profi Box o 1500,- levnější. Nejspíš nikoliv, protože to k tomu asi přidali za nižší cenu. Pořád to je ovšem cena, která pro některé a zvláště ty věrné (protože už mají kompletní Duplex sbírku; přijímače, čidla, multiplexery atd.) je zbytečně navýšená.

    Jejich argument, že to konzultovali s každým z distributorů je úsměvný. Samozřejmě, že Jeti a distributoři budou rádi, když se prodá i železo, které mnozí nechtějí a nepotřebují. Je to prostě nezajímá a řešit to nechtějí. Resp. ti prodali funkční sestavu a zbytek je tvůj byznys. Ber nebo neber…

    Co dodat? Maximálně svoje námitky můžeš sdělit ostatním (to děláš) a může to být jak pro tebe, tak i pro ostatní vodítkem pro další rozhodování v budoucnosti.

  • Michal Vrzák

    Jasně souhlasím s tebou. Teď už mi je jasné, že až se bude prodávat nová Futaba 18MZ a nebo do Graupnera MC 32. Hoodně jsem se zklamal v Jeti politice a to nechci vidět ten jejich nový vysílač. Ale myslím, že se ho stejně nikdo nedočká, budou ho akorát vystavovat na Model hobby a soutěžích a říkat co ještě není vyladěné atd…Až zase vymyslej nějaký upgrade a potom ten vysílač budeš moct vyhodit, protože nepůjde upgradovat na lepší. Jako s čidlama, přijímačema ze staré verze na novou EX

    No jo no 🙁

  • Futaba 18MZ za 3500 USD (…a kdo ví kolik u nás?!). Graupner MC32, který, jak píšeš ukazuje výrobce po výstavách už několik let? No potěš pánbůh….

    Trochu pošilhávám po novém rádiu. Svoji MC24 mám již 15 let (na většině tišťáků je ještě Made in Japan). Duplex mi ji pomohl udržet docela na výši doby. Opravdu nevím co bych dělal, kdyby mi zítra klekla. Nové rádio by určitě nebyla 18MZ natož MC32. Reálné řešení bych viděl ve Futabě FX30 bez VF dílu a s Duplexem EX (telemetrii opravdu potřebuji).

    Vysílač Jeti DC 16 bude zhruba dva roky pro ty největší dobrodruhy. Snad mi do té doby ještě MC24 vydrží (sepnuté ruce, oči v sloup)

  • Michal Vrzák

    No Graupnera má Kostka http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=233&polozka=5922&stranka=0&polozek=288
    Jinak telemetrie od Jeťáka je k nezaplacení, taky bych se bez ní neobešel. Nechci, aby to vyznělo, že Jeťáka pomlouvám, protože už na něj létám nějaký ten pátek a nemohu si stěžovat, ale to co mi napsal byla hrůza. Možná, že by se dalo domluvit přímo s Jelenem. Ten bych řekl,že je hodně vstřícný

  • Měl jsem možnost nahlédnout do obrazovek MC32. V podstatě to stejné jako na 20 let staré MC24, drobné rozdíly tzn. po mne naprosto žádný přínos. Futaba měla vždy mnohem promakanější SW.

    Velkým otazníkem je i Multiplex Profi 5000, který bude představen na Norimberku během pár dní. Jenom aby jim zase „neumřel“ programátor.

  • Mira

    Otazkou je, co by v tom radiu oproti MC24 melo byt tolik jinak 🙂 Min. je tam jeden podstatny rozdil a to integrovana telemetrie (nejen zobrazeni, ale i mluvici, vcetne zaznamu).

    Graupner ma na webu manual k MC32 ke stazeni – tusim ze tam byl i pred zacatkem prodeje (coz se napr. o Jetiboxu profi rict neda) – tam se necha zjistit o radiu temer vse jiz pred koupi 😉

  • Čau Míro,
    na MC24/32 bych udělal mraky věcí jinak. Popisovat to zde ale nechci. Na druhé straně máš pravdu, že právě existence toho stejného SW u MC24/32 potvrzuje jeho nadčasovost, to souhlasím. Použít se to dá velice dobře i dnes. Nicméně máme rok 2012.

    Jak funguje Hott a celý systém jejich telemetrie to netuším. Přál bych jim, aby fungoval dobře. U slovního spojení Graupner+2,4GHz jsem ve stavu nejvyšší bdělosti. Možná nejenom já.

  • Michal Vrzák

    Ahoj, kluci stal se zázrak na Jeti stránkách je návod na Profi box, ale Flight monitor nikde, to je asi ještě brzo 🙂

  • Mira

    Cekal jsem, ze aspon Norimberk „donuti“ Jeti ten flight monitor zpristupnit. Evidentne ne 🙁 Tak nevim, co vic by melo Jetaky vyhecovat. S timhle pristupem neverim, ze jejich radio dostane v prijatelnem terminu funkce, ktere slibuji v dalsich verzi sw radia.

  • Njn, Jeťákům moc PR nejde. Já být šéfem takové firmy, tak člověk zodpovědný za tyto věci by měl už dávno velký problém. Jejich byznys…