Hohoooo

…sedím na letišti v Penkingu. Mají tady „volný“ (chce to ID pasu atd.) internet a času do odletu do Jinanu (J se čte jako ť, proto je Beijing, Pejťin, po česku Peking) mraky. Wifi kontrolka na PC pořád nějak podezřele vztekle bliká i když nic nedělám. Vítr ví své…

Mají tady i hodinový (hohooo) hotel. 160CNY (1CNY=2,50CZK) na hodinu, 220CNY na dvě. Schrupneš, dáš sprchu a ještě tě vzbudí. Jsou tam i jiné služby (snad to nečte manželka), ale jako česká socka na ně nemám (smích).

Letiště je těžko přehlédnutelné, prý největší na světě. Mezi terminály jezdí vlaky. Moc židlí tady není (ve srovnání třeba s Frankfurtem), oni jsou asi zvyklí někam pořád běžet.

Jejich angličtina je dost drsná, ruky a nohy jsou kolikrát spolehlivější, ale všichni jsou příjemní a ochotní. S úsměvem pokývám a přemýšlím co mi vlastně chtěli sdělit.  Je 14:15 lokálního času, teplo, mléčná obloha, není nic vidět (pověstný smog?). Do Pekingu je to 1,5hodiny vlakem, tak na to prdím. Prozkoumám tady ten jejich betonový chrám a v 19:00 lokálního mizím směr Jinan; dalších 600km na jih.

1 comment to Hohoooo