Osudná středa

Ve středu bylo překrásné počasí a celé nebe bylo termické. Domluvili jsme se s Honzou „Carbonem“ Uhlíkem, že si dáme sraz na Klecanech. On měl připraveného naleštěného Raketového červa (Raketenwurm) s Hackerem motorem a 5S1P Kokam LiPo. Příkon bratru 3700W jako prd.

Zatímco já jsem si poletoval s Trenkounem (po tom co jsem třikrát vystoupal a skalil z 500m, přestalo mě to po půl hodině bavit), Honza pečlivě ladil svoje nové dítě k prvnímu letu. Éro bylo nacpané tou nejnovější a nejdokonalejší elektronikou. Předletová příprava proběhla v naprostém pořádku. Povel zněl: „Jdeme na to!“

Dobře hodit Fajku není tak jednoduché a při sebemenší chybě může obrovský kroutící moment vrtule letadlo smést na zem. Raketovou žížalu jsem tedy chytnul za křídlem jako oštěp (pod křídlem trup klouzal a neměl jsem jistotu úchopu). Zahučel motor a Žížala zmizela v oblacích. To bylo poprvé a naposledy co elegantně zmizela ve výšce.

Následovalo pár průletů, lehké dotrimování a Honza hlásí: „Neřídím ….!“ No a to je všechno.

_dsc5026s1

_dsc4768s1

_dsc5037s1

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

2 comments to Osudná středa

  • Ví se co se stalo? Předpokládám že RW byl na cucky … Měl tam spínaný BEC, nebo přijímačovky? Jaký RX?

  • Bohužel se neví. Samozřejmě tam měl zvlášť Rx baterky. V těchto letadlech lítají BEC (třeba spínaný 5x) snad jenom členové Al-Kajdy. Tx/Rx Futaba FX40/R5014 PCM G3 (taková lehká sociální sestavička). RW na cucky úplně nebyl. Honza má krásnou netknutou výškovku…