Závěr Zimní ligy 2014/2015 (doplněno 22.3.2015)

V sobotu 21.března se letí závěrečný závod Zimní ligy 2014/2015. Nezapomeňte se včas přihlásit na adrese petr.cejnar@centrum.cz. Začít by se mělo včas tzn. do 9:30.

Karel dále píše…

„Co se týká poslední soutěže, tak jsem poslal Petrovi minulou výsledkovku asi 2 dny po soutěži k vyjádření, protože  ten program mi neumožnil sepsání celé soutěže tak jak byla letána. Celou soutěž jsem přenesl do mého staršího programu , který mi to umožnil , protože ten jede na základě odlétaných letů a ty byly díky papírům zapsány dobře s dvěma chybami – přehodil jsem Vostřela ml. za Vostřela St.,   a druhá totéž u Rajšnerů.

Tabulka  s účastí je vyplněna správně,  to aby mohli přijet teď všichni v boji o hlavní Trofej.

Počasí asi nebude nejlepší. Budem startovat od bříz.“

Zimní turné 2015 (XLS)

Doplněno 22.3.2015

V neděli tedy skončil další ročník Zimní ligy pořádaný LMK Týnec nad Sázavou. Počasí nakonec bylo v pohodě a tento závod vyhrál Zdeněk Zeman. Celkovým vítězem se stal Libor Koten. Fanfáry pro oba Pampeliškáře!

Velký dík patří hlavně Karlovi Kotoučovi a Petrovi Cejnarovi, kteří pro nás celou zimu seriál pořádali.

Pro mne byl tento závod zajímavou zkušeností. F3B jsem nedoladil, nezalítal a tak jsem opět dorazil s F5J parníkem. Bylo poměrně větrno a docela chladno. Výchozí výška na omezovači (dle dohody) byla nastavena na 140m a to bylo o pořádný kus méně než se stříleli kluci na špagátě. Já měl hlavně ovšem problém s F5J modelem dostatečně rychle přelétnout do oblasti lepšího vzduchu. To mi prostě v sobotu nešlo. Člověk se pořád učí a to je dobře. Na podzim na louce nad Poříčím zase nashledanou.

Celkové výsledky Zimní ligy 2014/2015 (xls)