RCVN Poříčí (doplněno 22.9.)

Sešlo se nás jenom pár, ale právě tvrdé jádro Zimních ligařů. Myslím, že byla velká zábava a byl i prostor na smích (… a co DPH při vývozu?! Příště bude šampus!), protože předpověď byla přesná; mezi přeháňkami jsme lítali.

Já jsem škubal špagáty jako na běžícícím pásu (lítal jsem zbytky z F3B). Zpočátku fouklo něco mezi 3-4m/s a do těchto podmínek mi Stinger táhne jak stádo volů. Všechno špatné na něco dobré a tak jsem kamarádům Pampeliškářům přenechal několik kilometrů zacuchaných zbytků, které se šťastným úsměvem uklízeli do kufrů aut. Prý že manželky nemají po večerech co dělat.

Pokud se podívám na záznamy z Loloně (LOLO5+), tak o nějakém smyslu kroužení byla řeč pouze v první letu. V ostatních letech jsem rovněž zuřivě kroužil, držíce se 1.Vojtíškova ticholeteckého zákonu „Kruž! Termika se dostaví“, ovšem o smyslu tohoto počínání lze s úspěchem pochybovat. Při detailnějším pohledu na výškový profil jednotlivých letů je vidět, že jsem pořád houpal. Bylo zajímavé, že okem to nebylo pozorovatelné. Určitě tento fakt stojí za zamyšlení. Chtělo to možná nějaký ten 0,5g (úsměv) do čumáku nebo trochu ubrat zaklapkování křídla. Vrtá mi to v hlavě.

porici

Vlastní závod měl zajímavý průběh a střídavě všichni bez rozdílu vršili neuvěřitelné chyby jednu za druhou. Tentokrát se ti nejlepší, kteří asi měli zvítězit, porazili úplně sami. Ono přistát třikrát za nula je docela umění.

Nenápadným výkonem zvítězil Karel Kotouč, který se díky vertikální rotaci při rozlosování v jednotlivých kolech setkal s největším počtem joudů. Karle gratulace. Petr Cejnar snad časem dodá výsledky.

text z 17.9.

Kdo nejede 21.9.2013 na závody F3B do LUNENu může přijet na závody do Poříčí n. Sázavou na RCVN. Krátká vzdálenost, přívětivé prostředí, startovné v Kč s překvapením, úloha skoro stejná jako termika v F3B. Začátek prezentace v 8:15. Start v 9:00. Pozvání platí i pro všechny F3J vyznavače a RCV2. Výhody stejné jako pro milovníky F3B.
Srdečné pozvání LMK Týnec n. Sázavou. Petr Cejnar tel. 604240240. Zavolejte ať víme kolik….?????

12 comments to RCVN Poříčí (doplněno 22.9.)

  • Ahoj Aleši,
    díky za odkaz. Ty linky na jednotlivé „kapitoly“ na začátku souboru ale nefungují(?)

  • asi ne 🙂 nekdy se to nepovede, ale to je detail.pokud to ale vadi moc,asi to umi opravit 🙂

  • Nevadí, já se jenom ptám.

  • Michal V.

    Hmmm, prepocty na 1000 ve skupine, kde leti 2……

  • Ahoj Michale,
    přemýšlím na co narážíš. Pokud na počet pilotů ve skupině, tak v RCVN není definovaný minimální počet (jako např. v F3B kde je to pro úlohu A minimálně 5). Našel jsem pouze jednu omezující podmínku. Let je neplatný když:

    9.4.5.2.6. Organizace vzletů
    c)Výsledek celé skupiny se anuluje, když má pouze jeden soutěžící platný výsledek. Tzn. že zbývajícím soutěžícím ve skupině byl uznán nárok na nový let. V takovém případě skupina poletí znovu bez nároku na případné další opakování letu. Výsledek letu bude platným výsledkem pro celou skupinu.

    Jinak řečeno, dolítat musí minimálně dva piloti, což v tomto případě bylo splněno. Že to nebyla optimální konfigurace, to je věc jiná. Lidí bylo prostě málo.

  • franta

    No nazdar!!! Takovýto výčet výsledků vidím poprvé a to jsem jich viděl už sakra dost. Klobouk dolů. Na béčkách je poslední dobou zvyk (blbý) – zveřejnit pouze přepočty na prvního (poslední MB). Zpracování ale je přeci jenom krapet pracné. Vystihuje to ale jak atmosféru tak i umění pilotů. Díky.

  • nojo kluci, kdyz se pouziva dobry software, tak jsou i perfektne prehledne vysledky. bohuzel nekteri organizatori zarputile pouzivaji excel nebo v horsim pripade gliderscore a pak vidime vysledky typu „1000, 998“. to me vzdy dokaze nas***t, to uz rovnou nemusi davat nic 🙂

    ale diky no.

  • thr

    Fakt je, že výstupy ze SORGu jsou docela pěkné. U F5J jsou třeba hodně zajímavé ty poslední tabulky se statistikami výšky vypnutí motoru…
    My „elektroletci“ jsme si už nějak zvykli a tak občas docela zíráme, když v jiné kategorii (anebo i u elekter v zahraničí) někdo použijí jiný soft, který vypadá jinak, bohužel má Aleš pravdu v tom, že Gliderscore populární v západní Evropě moc nevyniká 🙁

    Jinak dotaz k RCVN – je už nějaká představa o termínech „zimní ligy“? Na tuto soutěž jsem se nedostal, ale v zimě bych si docela rád nějaké akce v režimu „altiswitch“ s vámi zaletěl…

  • P.K.

    Docela mě překvapila tabulka ,,KDO S KÝM“ Jak je možné že při tak malém počtu soutěžících nedokáže program udělat rozlosování trochu rozumně???Když někdo letí s někým čtyřikrát a s jiným vůbec to asi není moc dobré.

  • bylo vybrano jen vertikalni posouvani. v SORGu je na vyber 7 ruznych druhu, at si kazdy vybere ktery mu vyhovuje

  • P.C.

    Zimní liga = třetí sobota v měsíci.V říjnu se započítá soutěž ze Sázavy – Lanškroun/Česká Třebová, Začátek na Poříčí listopad. Prosinec asi druhá sobota. A pak leden, únor, březen vždy v třetí sobotu, pokud nás počasí neovlivní. Pro P.K. příště už to bude lepší. Zapříčiněno nezkušeností pořadatele (mojí) a zadáváním soutěže až na poli. Soutěžící nebyli v databázi a tak trochu stres jak vše vyplnit a zda vůbec bude SORG fungovat (chybičky se našli – autor opravil). Díky. To na vysvětlenou pro zájemce o létání a hnidopichy. Všichni jste vítáni. Vertikální DPH.