Sluníčko, sluníčko popojdi maličko… (doplněno 19.3.2012)

O víkendu (v sobotu) je poslední ticholetecké zimní rojení na letišti v Poříčí nad Sázavou-Zimní liga. Jde o život, buď F3B nebo Pampelišky. Očekávám vyhrocenou atmosféru.

Výhled počasí je prý dobrý, možná i výborný. Sluníčko, foukat má 15m/s (doufám, že aspoň někoho odradím, smích). Karel Kotouč Vás prosí o písemné přihlášky, protože je očekáváno několik autobusů letců z přilehlých vesnic.

Doplněno 19.3.2012

Je to pech. Zdá se, že 15m/s nefoukalo, ba co čert nechtěl, foukalo asi 0,5m/s, ale do zad. Kluci Pampeliškářský si nás tentokrát vychutnali. Co šlo udělat špatně, to jsem v sobotu špatně taky udělal. Starty do 170m, poletování všude jinde než v místech, kde byl rozumný vzduch. Stinger pověšený do křoví a rozlomená stolička, kterou jsem vláčel přes půl zeměgule (z Floridy) s vidinou pohodlného posezení. Aby zkáza byla dokonalá, tak navíc ještě asi třímetrová hromada přervaných špagátů. Každý den není posvícení. Ještě teď se tomu směju.

Celý seriál Zimní ligy vyhrál Pavel Krištof, druhý byl Zdeněk Zemánek a třetí místo zbylo na mne. Vítězství F3B nad Pampeliškama na jejich vlastním písečku se tedy opět o rok odkládá. Jednou to určitě vyjde (smích).

Velký dík patří Karlovi Kotoučovi, Honzovi Thienelovi a Petru Cejnarovi za možnost si celou zimu pohodově zalítat. Tito tři mají na svědomí seriál Zimní ligy. Přál bych si, abychom se zase na podzim všichni sešli na louce nad Poříčím nad Sázavou. Mějte se.

Celkové výsledky Zimní ligy 2011/2012 (XLS)

P.S. Všechno nejlepší Pepíkům.

Zleva Karel Kotouč, Petr Cejnar a Honza Thienel

Vítěz Zimní ligy Pavel "Bekr" Krištof

 

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

6 comments to Sluníčko, sluníčko popojdi maličko… (doplněno 19.3.2012)

  • Karel Kotouč

    V sobotu 17.3.2012 je v kalendáři uvedeno poslední kolo Zimní ligy RCVN.
    Protože už dnes je zřejmé, že bude krásné jarní počasí – lze očekávat , že přijedou i vítaní piloti, kterým zima moc nechutná.
    Sraz na letišti v 8.30 hod.
    Kdo přijede včas, ten si zalítá.
    Tentokrát by mě potěšila i přihláška do pátečního večera na kotouck@seznam.cz .
    Stačí jméno a kanál .
    Karel

  • Honzal

    No jasně 15m, „Lomcovák“ už chystá silon 0,2 a po všech těch slibech to už konečně dá na zádech!

  • P.C.

    Nejen silon, ale nové navijáky. Bude se měřit výška,šířka, hloubka, vzdálenost. A snad budou létat všichni přítomní.

  • KPP

    Ahoj Karle, kde a v kolik hodin budou mít svozové autobusy zastávky:-)))))

  • Petr L

    Jo, na zádech….Ber to takhle Honzo – kdyby ses mohl vystřelit do 350 metrů jako Roman, nebyl by problém to dát i v nožáku :o)

  • Ahoj kluci,
    aby z těch 350m nevznikly nějaké legendy. Prostě byly dobré podmínky a v těchto podmínkám to stejné zalítne každý průměrný f3béčkař.

    Nic proti Pampeliškářům, právě naopak. Prostě lítáte něco jiného a já si s Vámi rád změřím svoje (ne)schopnosti, protože do toho musím dát úplně všechno.