V sobotu zimní polítáníčko (doplněno 9.11.)

Titulek sice mluví o zimním polítání, ale tady v Práglu je pořád spíše babí léto. Doufejme tedy, že počasí vydrží až do této soboty (8.11.). Karel a Petr Vás všechny zvou na letiště nad Poříčím.

Dolněno 9.11.2014

V sobotu nás nad Poříčím přivítala trochu zamračená obloha, ale sluníčko už vykukovalo za mraky. Po přibližně desáté hodině dopoledne bylo na slunci snad i 17°C, překrásné počasí, bezvětří. Ideální podmínky pro Pampeliškáře.

DSC_1963x

Já F3B Pikouna (Precision) opraveného ještě nemám, tak jsem přijel s F5J trambusem (Pike Perfection). Startovní pole se tedy skládalo z F3J, F5J a F3B/F3F modelů. K těm odvážným patřili Jirka Pazdera (F3B Extasy) a Tomáš Winkler (F3F/F3B Pike Precision). Tomášovi jsem letadlo házel a občas i napovídal. Bylo zajímavé apoň pozorněji sledovat projev F3B modelu v těchto nelehkých podmínkách. S F5J by člověk pomalu zapomněl lítat.

Vítr se točil a v některých okamžicích nebyly podmínky na start na navijáku opravdu vůbec jednoduché. Trefně Petr Matura v jednom okamžiku poznamenal, že 165m vypínací výšky, které mají nastaveno na Zimní lize „elektry“ je hodně milosrdné. Hmmm, proč ne, dejme o tom řeč. Zatím je díky benevolenci pořadatelů seriál Zimní ligy spíše takové volné sdružení lidí co si v zimě chtějí zalítat. Uvidíme jak dlouho nám to vydrží.

Martin Rajšner udělal sérii pěkných fotografií (použité v textu) a Tomáš Winkler dokonce timelapse (kromě fotografií) z celého závodu; perfektní kluci! Příště už bude přímý zpravodajský vstup?

Závod s přehledem vyhrál klan Rajšnerů. Martin 1., Jirka 2. třetí jsem byl já. Výsledky od Karla Kotouče (XLS).

DSC_1992x

5 comments to V sobotu zimní polítáníčko (doplněno 9.11.)

  • Ahoj, vždyť to melo být příští sobotu ne?

  • Rovněž jsem byl trochu překvapený. Volal mi ale Karel a je to tuto sobotu (8.11.). V jiných termínech v listopadu budou myslivci masakrovat sebe a chudáčky ušáčky.

  • Becker

    Škoda,tak až příště.

  • Tomas Hruby

    Nechci být skeptik, ale předpověď vypadá jakž takž na neděli, ale sobotu nevidím moc dobře.

  • Zdeněk Nespěchal

    Nevím, jestli to je jen u mne, ale já mám výsledky od Karla takové divné.