PF2019

Přeji Vám v klidu prožité vánoční i novoroční svátky a v roce 2019 jistou ruku na kniplech. Když letos slavíme to 100. výročí vzniku naší republiky, tak jsem vytáhl jednu z mého archívu (zdroj kronika Libeňského MK).

4 comments to PF2019

  • mihaeul

    Nadherna fotka!
    Jak uz tenkrat T.G.M. vedel, ze ty vrtule nikam nepovedou.
    Vsimnete si, jak i ten klucina (asi tatinek Franty Bayera) tak nejak s nejistotou nataci vrtulku.
    A diky nemu vlastne Franta zacal F3B u nas 🙂
    Hezky to do sebe zapada 🙂
    Krasne F3B 2019 …

  • Příští rok bychom chtěli udělat nějakou soutěž s F3B vrtulema. Doufám, že nám tam přijdeš Michale zvonit (pche). Hezky to do sebe zapadá…

  • Ahoj Mihaeuli,
    fotka nádherná, jen Tvůj komentář se jaksi netrefil. Táta se narodil nedaleko Domažlic a zajímal se o hudbu.
    Začínal jsem béčka v podstatě až v roce 75 v Praze v Libni. To už se ale lítali béčka v ČSA pod vedením Vaška Chalupníčka, Honzy Hořavy, Tomáše Bartovského. V Libeňském LMK to pak létali Láďa Pergler, Andrýskové a další. To byla konkurence…. Lítalo se s dřevěnejma érama a navijákama z BABETY. Nakonec se přešlo na elektrické navijáky. Pokrok nezastavíš. Ve Velké Dobré na letišti jsme startovali s babetama termiku a když to 5 babet spustilo, nešlo odstartovat. Mrak z výfuků to nedovolil. Nebylo vidět nic.
    Další pokrok jsou vrtulky na béčkách. Neříkejme, že to nejde, ale jak to udělat aby to šlo. Na nápad mě přivedl Vašek Vojtíšek. Minimalizovat omezení: 1. 30 s. motoru; 2. stanovit výšku vypnutí motoru třeba (200 – 250m). Bude sice boj o co nejvyšší výstřel, ale něco se musí vylepšovat. Také bych to nedělil na různé kategorie. Ať se lítá pohromadě. Teprve praxe ukáže, co je lepší. Pan Decker si také vymejšlí změny pravidel, proč by nemohl přijít český návrh úprav F3B.
    Začínám uvažovat o úpravě trupu na Lejdinku na vrtulku. Ale budu muset opisovat.

    Tak přeji všem příznivcům tichého letu vše nejlepší do nového roku 19 a jen samá krásná přistání nejen na letišti.
    Franta

  • Jan Uhlík

    Franto, musíš k tomu vždycky ještě psát i o jaké se jedná století 🙂

    Přeji všem v roce 2019 samá dobrá přistání v životě i při poletování.

    Jan Uhlík