FAI Licence

Pomalu se rozjíždí nová sezona mezinárodních závodů. Pokud potřebujete FAI licenci, tak na webu Svazu naleznete potřebné informace. V mailu uveďte i e-mail adresu na kterou budete chtít zaslat el.verzi FAI licence. Vězte ovšem, že žádosti na FAI se zasílají hromadně ve 14-denních intervalech (15.3. a potom 30.3.), tak ať něco nepropásnete.

Mimochodem, na soutěžích v Německu byste měli mít model opatřený nehořlavým štítkem s vaším jménem a adresou. Štítek by měl být umístěn viditelně (na servu s průhlednou krytkou serva, třeba)

4 comments to FAI Licence

  • tomashr

    Malý postřeh z praxe kolem licencí – komunikace ze svazu není zcela ideální, takže já například podal žádost a nedělo se naprosto nic. Pak mne napadlo verifikovat stav na webu FAI a zjistil jsem, že už to mám správně vyřízené, jen to nikdo nepotvrdil. Beru pozitivně – je lepší vyřízeno bez komunikace než naopak 🙂

    Ad Německo – štítek se dá snadno zajistit i u nás a je to spíš formalita a v podstatě to je celkem užitečné, spíš zatím není jistý status toho, nakolik je potřeba jejich „certifikát znalostí“. Tam se totiž liší informace o tom, zda je nutný vždy anebo se nevztahuje pro létání na uznaných letištích s organizovaným provozem. Jinak já jsem ten test pro ověření postupu složil a německou bumažku tedy už mám, viz diskuse na Stoupáku, ale nakolik je to nutné pro soutěže sám nevím (v F5J letos v Německu poletíme asi maximálně finále Eurotour, což je až září, tak jsem zatím neřešil s tím, že se požadavky během roku ujasní).
    Mimochodem ale pokud by někdo třeba chtěl při dovolené létat rekreačně třeba na nějakých německých horách, tak pak tento certifikát mít musí určitě, skládá se na https://kenntnisnachweisonline.dmfv.aero .

  • Štítek odhaduji, že vyrobí někde v těch stáncích na výrobu klíčů (ala štítek na dveře). Pokud se týká certifikátu a soutěží, poprosil jsem Martina Weberschocka (koordinátor F3B světového poháru), aby to objasnil. Čekám na odpověď.

  • tomashr

    Díky, dej pak vědět, ušetříš ostatním práci 🙂
    Ad štítek – optimum je nějaká firma, která dělá laserem popisované přístrojové štítky, něco si ověřuji, pak kdyžtak dám odkaz. Ale možností bude určitě spousta, s tímhle problém nebude.

  • Aktuálnější informace k problematice FAI licencí naleznete na stránkách KLEM http://svazmodelaru.cz/klem/fai-licence/