Zimní Liga v neděli (doplněno 9.12.)

Tuto neděli (6.12.) letíme další závod Zimní Ligy. Všichni jsou srdečně zváni. Přihlášky posílejte Frantovi Kašpárkovi, frkasper@seznam.cz, tel.: 724953042

Doplněno 7.12.

Jelikož jsme celý rok byli hodní, tak nám Mikuláš nadělil překrásné počasí. Sliboval sice v nárazech až 10m/s J, ale člověk byl vděčný i za ty 3-4m/s. Moc pěkně jsme si zalítali.

Zimni_Liga

Přijel se na nás podívat i Martin „Pina“ Pilný a tak samozřejmě udělal hodně pěkných fotografií.

Výsledky Zimní Liga 3 kolo(PDF

Doplněno 9.12.

Chtěl bych se ještě krátce vrátit k víkendovému závodu Zimní Ligy. V průběhu soutěže došlo k nepříjemnému incidentu, kdy se uvolnila kladka ze země. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Rád bych zde chtěl apelovat na opatrnost při manipulaci s kladkami a shrnul některé dosavadní zkušenosti:

1.Vždy volte délku kotvících kolíků podle typu terénu. Do promoklé půdy použijte kolíky dlouhé (více jak 40cm) a asi bych doporučil je zdvojovat. Do „na beton“ vyschlé louky, takové kolíky ovšem nejspíš nezatlučete, potom bude asi nutné použít kolíky kratší. Vzpomínám na Finsko, kde se musely díry pro kolíky a kladku předvrtávat akumulátorovou vrtačkou.
2.Kolíky zatloukejte pod větším úhlem (nikoliv kolmo k zemi). Největší tah v silonu je před výstřelem a kolíky jsou tedy vytahovány téměř kolmo nahoru.
3.U jednoduchých kladek bez hlavního trnu použijte pojistné ocelové lanko. Stalo se, že mi soused „napálil“ hlavní silonové šňůry. Může se stát, že Vám je někdo přepálí úplně. Zde by mělo situaci zachránit zmíněné ocelové lanko.
4.Vždy při vyzvedávání padáku u kladky pečlivě zkontrolujte, zda není něco špatně.
5.Pokud se pohybujete v prostoru mezi navijáky a kladkami, odehrát se může cokoliv (většinou je to spíše neovladatelný model při startu než letící kladka) a proto buďte vždy ve střehu.

Přeji Vám bezpečné létání

7 comments to Zimní Liga v neděli (doplněno 9.12.)