… a máme tady zase Poříčí (doplněno 24.8.)

Tuto sobotu (23.8.) se letí další F5J závod v Poříčí. Přijeďte si zalítat, případně omrknout prostor pro letošní Zimní ligu RCVN. Registrovat se můžete u Petra Cejnara nebo na Stoupáku.

Doplněno 24.8.

Když jsem míjel ceduli Popíčí n.Sázavou (na mou duši někdo tu nohu a háček u „ř“ umazal), tak jsem si říkal, kdo ví jak to tentokrát dopadne. Dopadlo to dobře.

Počasí nám náhodou přálo; nepršelo. Pořadatel, určitě ne náhodou, byl připraven dokonale a já to nějak náhodu vyhrál. Co dál?

V Poříčí jsem poletoval s novou GPS. No, musím se na ty hausnumera trochu podívat detailně (mrkanec)

V Poříčí jsem poletoval s novou GPS. No, musím se na ty hausnumera trochu podívat detailně (mrkanec)

Sešlo se nás pouze deset lítajících a tak jsme si to opravdu užili. Sedm základních kol a dvě finálová. Svého F5J Pikouše jsem ladil především ve čtvrtek před závody a dokonce jsem si udělal čárku na baterku, abych ji přicvakl na sucháč aspoň pokaždé na stejné místo-kvůli těžišti. Občas při přecházející oblačnosti foukalo (možná až ke 4m/s), ale spíše bylo bezvětří do 1m/s a termika byla rozdělována nerovnoměrným dílem po celé obloze. Někdy jsem tedy přihodil trochu mosazi do křídel a někdy to raději vysypal.

Bylo zajímavé sledovat, jak F5J a F3J piloti sbírali jednu nulu za druhou. Já se tedy k F5J ani F3J nepočítám, jednu nuličku jsem si ovšem rovněž vykoledoval. Tu jsem ale škrtl; milosrdné Pampeliškářské polítáníčko.

Obávám se, že letos si už F5J nezkusím. Docela se mi to vrtulové lítání líbí. Moc se už těším na příští rok na F5J s gyrem Assist od Sněžných mužů (Jeti). To bude výzva, hejblátka já rád…

Výsledky na Stoupáku

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

2 comments to … a máme tady zase Poříčí (doplněno 24.8.)