Předtím než vyrazím…

Předtím než vyrazím někam na letiště, tak je vždy dobré vědět co člověka čeká a nemine. V tomto okamžiku zkouším novou službu na www.nasepocasi.cz. Grafy jsou přehledné, názorné a snadno pochopitelné. Bohužel na mobilu je služba nepoužitelná díky uživatelskému rozhraní a tím pro mne ztrácí smysl.

Než tedy teď ráno skočím do auta a vyrazím do Poříčí, tak zde dávám k dispozici předpověď pro dnešek. Schválně, navečer zhodnotím do jaké míry byla předpověď přesná. Pršet by v Poříčí nemělo.

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

8 comments to Předtím než vyrazím…

  • pekne barevne 🙂
    no ja nenecham dopustit na Medarda, ten rika ze dopoledne zmoknete….tak doufam ze mu to nevyjde
    pekne si poletejte!
    pavel

  • Tak předpověď http://www.nasepocasi.cz se trefila téměř dokonale. Pokud jsme po ránu z Letné (Praha) odjížděli za počínajícího deště, tak v Poříčí až do přibližně 16:30 nespadla ani kapka. Když jsme balili navijáky a o chvíli později se loučili, tak začalo již krápat.

    Celý den bylo sice zataženo a vítr byl povětšinou variabl (jak bylo předpovězeno), ale jinak teplota příjemných přibližně 15°C.

    Výše zmíněnou službu jsem si SMSkou koupil na měsíc (50,-Kč) a budu tedy zkoušet dál. Např. známý http://www.windguru.cz má pro mě ovšem několik výhod.

    -má klienty přímo na Android i iPhone
    -má předpověď i pro celý svět
    -nastavíte si svůj profil s oblíbenými položkami (místy)
    -informace jsou mnohem detailnější (což může být pro BFU problém)
    -firma Vám vystaví na službu daňový doklad

    Slunce v duši

  • Pěkný, barevný. Mám pro vás tip, kterej není tak pěkně barevnej, ale podle mě funkční, sofistikovanější a poslední rok už je i dost přesnej. Mluvím o FLYMETu. Je to projekt mýho kamaráda taky plachtaře a ve vývoji to je už přes 2 roky. (když tak koukam na nasepocasi.cz, tak to vypada že to má stejnýho autora, takže model asi bude stejnej) Je to primárně určený pro plachtění, ale např. pro F3B je to parádní věc. Kromě klasickejch předpovědí větru, srážek atd. to počítá hlavně termiku. Počítá to sílu stoupání, oblačnost, výšku základen atd. Po zkouknutí flymetu na F3B závodech budete vědět jestli to bude v čistý, pod kumulama, nebo jestli se neutrhne ani bublinka. Na F3F závodech budete přesně vědět v kolik a kde to jak bude foukat. Zkuste to. Některý holky to už používaj k volbě oblečení na ven. 😉 http://www.flymet.info

  • Tak jsem tu sesmolil pěknej komentář, ale neodeslal se, takže znovu a stručněji. 😉 Mám pro Vás tip. Jmenuje se to flymet. Projekt mýho kamaráda, podle kterýho lítaj snad všichni plachtaři v CŘ a SR. Autor je stejnej – Horác, ale flymet umí víc věcí. Hlavně počítá termiku. Zkuste a uvidíte. Není to tak pěkný jako nasepocasi.cz, ale dá to víc informací s větší přesností. flymet.info

  • Ahoj Ondro,
    pokud se týká komentářů. Na Lomcovák může přispívat kdokoliv a bez přihlášení. Daní za to je ale antispam filtr, který ihned jakmile použiješ v příspěvku webové odkazy (dost často vlastnost spamu), tak to zařadí na schválení. Pokud to tedy nezkontroluji ihned, tak příspěvěk čeká ve frontě.

    Já to obratem schválím, ale ne vždy sedím u počítače.

    Jinak Flymet prostuduji, díky za upozornění

  • Tomáš

    Doporučuji ještě http://new.meteo.pl/index_en.php dva druhy předpovědí, info pro zvolený čtverec celkem slušně sedí a doplňuje info od ostatních modelů

  • Ano, Poláci jsou rovněž dobří. Byla ovšem období, kdy to fungovalo/nefungovalo. Myslím tím, že asi měli problémy se servrem nebo vlastní aplikací.
    Nakonec jsem skončil opět za pětikilo u WindGuru. Podle mého to nejlepší co existuje.