Pozor na sníh padající ze střech!

V Praze je obleva (a možná nejen zde) a ze střech padají doslova stovky kilogramů sněhu s ledem. Například já mám úplně zničené auto. Dejte si velký pozor a zvažujte po jakém chodníku nebo v jakém prostoru se pohybujete. Upozorněte na to své děti!

Já mám opět o zábavu postaráno…

snih

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

13 comments to Pozor na sníh padající ze střech!

  • Předpokládám, že pojištění se na tohle nevztahuje ??? A hnát k odpovědnosti majitele nemovitosti ???

  • Dzordzik

    Pokud je Roman pojištěný proti živelné pohromě nebo něco takového, tak ano. A i kdyby ne, tak by měl škodu vymáhat po majiteli jak píšeš. Každopádně nezávidím a parkuju 15m od baráku i nejbližšího stromu.

  • Upřímnou soustrast, zvedám se od pc a odcházím přeparkovat.

  • …tak je snaha to uhrát na pojištění budovy, které má uzavřené správce budovy (nikoliv tedy majitel budovy SVJ; Sdružení vlastníků jednotek). Jak to ovšem dopadne je ve hvězdách.

  • Marcel

    Romane, držím ti všechny palce.

  • Marian Such

    skoda =(
    kazdopadne, vsade v radiu to hlasili, aby ludia neparkovali pod budovami

  • Tomáš V.

    Romane tak nejsi sám. Mrkni se na níže uvedené fotografie viz odkaz.

    http://www.fofo.cz/s?show=353887-elsgw

    Já měl kliku, na střeše jsem měl rakev, ale zase sníh sjel na nás za jízdy v Železné Rudě. Nic moc příjemného. Nic se nám naštěstrí nestalo, mimo toho, že když jsem vystupoval tak mne nenapadlo nic blbějšího než to, že si rukama ze sebe odmetu střepy. Tak jsem se trochu matěj pořezal.
    Buď rád, že jsi v tom autě nebyl, protože já myslel v první chvilce, že na mě spadl barák a najednou tma a na tachometru padesát. Děti se lekli a začali ječet. Naštěstí to byl činžák města a ihned přijeli a vyřídili formality. Škoda na autě byla 125 tis ač to nevypadá, protože vypadalo jak z toho filmu „Jestli se rozlobíme budeme zlí“ a to jsem neměl poškozenou střechu. Vše šlo z pojistky města.

  • Ahoj Tomáši,
    koukám, že jsi měl taky smůlu (a nebo štěstí v neštěstí?). Koupit to za jízdy; nic moc. Je dobře, že to nedopadlo hůř. Divím se, že to stálo skoro 130k, když mně museli odříznout celou střechu, vyměnit vytápěné přední sklo s dešťovým senzorem, kapota a levý zadní blatník. Vše cca 90k. No holt Ford je pro nás sociálně slabší (smích). Honda je Honda. Zítra si pro to jdu do servisu a ani si nejsem jistý, zda se mi tam chce…

    Roman

  • Tomáš V.

    Ahoj Romane, no ono vše není vidět, byly poškozené oboje dveře, to není vidět a světlo utržené z držáků-normálně bych možná neměnil,zrcátko, ale chtěl jsem to mít v pořádku a platila pojišťovna z pojistky města tak jsem to nechal na nich. Mimochodem lak celého předku a celého boku stál „jenom“ 35 tis. a celý předek byl rozpláclý, tzn rovnali výškově blatníky.
    Oni stříkají celý bok, aby se to prý sjednotilo.

  • Tomáš V.

    Pouze doplním, ten bok jsem poškodil o barieru, protože jsem nic neviděl, silnice vedla mírně do zatáčky a já jel a při tom brzdil podle paměti a uhýbal ke straně, no a šrejchnul jsem . Ve sněhu bylo kamení a to mi orvalo bok.

  • …jasný, pokud stříkali celý bok, rovnali, stříkali blatníky, kapotu. Práce jak na kostele. Mně museli odstrojit celý vnitřek (vařili střechu)a zbytek snad ani nemá smysl popisovat. Musím uznat, že kdybych to teď chtěl prodat, tak běžný zákazník nepozná naprosto nic.

  • Tomáš Vlček

    Tak je dobré, že jsi aspoň spokojený. U mne to také není znát.

  • Tak kauza pojištění po téměř dvou měsících dospěla do své konečné fáze. Pojistka šla z pojištění nemovitosti z které spadl sníh. Má to několik zajímavých/poučných souvislostí.
    -jsem spolumajitelem nemovitosti (společenství vlastníků) z které sníh spadl (činžák)
    -z toho titulu mi bylo kráceno pojistné (nějaký propočtený díl), protože jsem způsobil škodu sám sobě
    -zatímco za následky způsobené neuklizeným sněhem odvídají všichni spolumajitelé do výše spoluúčasti (1000,- viz.pojistná smlouva), tak jelikož to způsobilo škodu mně (spolumajiteli), tak mi bylo kráceno pojistné o 5000,- tzn. nejen, že mám svařené auto, ale zaplatil jsem vlastně za neuklizený sníh 5000,- zatímco ostatní řádově koruny (spoluúčast 1000,-/počet vlastníků)

    Plyne z toho jedna podstatná věc; určitě neparkujte u svého domu, protože jinak dopadnete jak já. A domnívám se, že to platí pro všechny nemovitosti včetně rodinných domů. Pokud se Vám ve vichřici sesype třecha Vaší haciendy na Vaše auto, tak nedostanete ani desetník (jste jediný majitel), protože jste si tu střechu měli pořádně zajistit a způsobili jste si škodu sami sobě.

    Je tedy nutné se domluvit se sousedem a parkovat každý u jiného než svého domu. Má to logiku, ne?! Chtěl jsem tedy říct pojišťováckou logiku…