Typhoon

Pierre Rondel má na svém blogu několik poznámek a videí z Typhoon Race (F3F), který se letěl na Taiwanu. Padlo několik světových rekordů a nechybělo u toho ani Dingo od Vaška Vojtíška. Škoda, že kluci Taiwanský nestihli postavit Stingery (šli tam nedávno). To by byl ještě větší mazec. Na RCGroups je rovněž diskuse k tomuto závodu. To co je pro nás Viking Race, to je pro Asii Typhoon Race.

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

3 comments to Typhoon

  • Filip

    Jedním slovem, nádhera! a moc to těm klukům přeju, je to banda takovejch veselejch mužíčků a na kopci je s nima vždycky sranda. Pěkně jim fouklo a závody to musely být doslova na krev. Nádherný víkend, tak mají svahové závody vypadat.
    Co se týká F3F rekordu jsem tak malinko v rozpacích. Předně, vítr rozhodně není v limitech FAI. Nevím, kde ho měřili ale na hraně to nebylo. S tímto bočákem je nereálné se při větru do 25m/s dostat (v tolika lidech(beru jeden, dva lidi v bublině)) na tyto časy, kdo v tom létal, ví. Napsat že foukalo stabilních 17m je úsměvné.
    Co na tom, musela to být parádní jízda, to si člověk užije párkrát za život.

  • Dost mě udivilo, že vítězná(?) Needle může mít maximálně jenom kolem 3200g (?!) V tom uragánu? To bude asi opravdu „Needles and Pins“ profil. Hmmm, zajímavé…

  • Needle 100, s ktorým Mr.“O“ – Kuo Ping Lin dvakrát vylepšil svetový rekord je Full DS verzia. Je stavaný pre DS lietanie (tri spojky, dvojitý nosník, krídlo a výškovka z hrubého uhlíka, trup extra zosilnený…) a váži skutočne 3200g. Je dôležité, že je to model s rozpätím 100″ (2500mm) a plochou 44,9 dm2, takže zaťaženie je 71g/dm2. Ak by som to porovnal s mojim Extrémom F3F s rozpätím 2860mm a plochou 57 dm2, ten by musel vážiť pri rovnakom plošnom zaťažení cez 4kg.
    Boli to perfektné výkony.