MČR F3B 2019 (19.6.2019)

19.6.2019

Sobota jasno, teploty kolem 28°C a vítr až 7m/s přímo do navijáku. Co víc si přát na F3B závody? No, za mě by stačilo klidně 20°C…

Sešlo se nás v Žamberku celkem dvacet. První F3B závod to byl pro Daniela Šimůnka; tradičně ho tedy vítám mezi ticholetecké blázny. Dan si nevedl vůbec špatně.

Do Žamberku opět přijeli i kluci z Polska a to v hojném počtu 7 pilotů. Návštěvu jim oplatíme za 14 dní, kdy jedeme do Noweho Targu pod Tatrami.

Noc ze soboty na neděli slibovala velké věci na obloze a předpověď se vyplnila. Silné bouřky přinesly nejen ochlazení, ale i prudké deště. Za mě palec nahoru. Možná ty kbelíky vody mohly téct pomaleji, aby to příroda byla schopná pojmout, ale aspoň nějaká voda…

Když jsme se vrátili večer z hospody, tak nás čekal rozpáraný stan. Je třeba ovšem podotknout, že toho už má hodně za sebou. Honza ho prý do F3B Nardtu (tento víkend) zašije.

Neděle už z pohledu plynulosti závodu tak nezářila, protože jsme museli několikrát soutěž přerušit kvůli dešti. Nakonec nedošlo ani na poslední slibovanou rychlost, která ještě mohla zamíchat konečným pořadím; lilo a lilo…

Pokud se podíváte na konečné výsledky, tak rozestupy mezi 1. a 2., případně 3. a 4. místem jsou kolem 100bodů. To je necelé 1%! Závod byl tedy dosti vyrovnaný a určitě nebyla nouze o překvapivé „záseky“.

Mistrem republiky se (konečně?) díky vyrovnaným výkonům stal Honza Kohout. Gratulace Honzo! O chlup za ním skončil Petr Fusek a já po nepřesvědčivých výkonech při přistávání na termice se štěstím beru bronzovou medaili.

Velký dík patří Honzovi Stonavskému, který si závod vzal jako poslední trénink před Mistrovstvím světa F3B v Jeseníku, které bude ředitelovat.

Zvonice a zvoníci podávali precizní výkony a tak Janě, Anežce, Marjánce, Blance, Matiekovi a Ondrovi patří rovněž poděkování. Ondrovi koupíme na příští Žamberk trochu hlasitější budík.

Poslední zmínka, nicméně stejně důležitá, patří Svazu modelářů České republiky. Jejich finanční podpora umožnila konání tohoto závodu. Děkujeme.

Pěkné video ze závodu od Miroslava Štěpána

17.6.2019

Výsledky MCR-F3B-2019-Zamberk

13.6.2019

Startovní listina. Do posledních skupin na průlety budeme muset dolosovávat další piloty.

Zamberk-MCR-2019(PDF)

15.5.2019

V komentářích naleznete doposud přihlášené soutěžící

30.4.2019

Zveřejňuji propozice pro Mistrovství F3B České republiky 2019, které se koná na letišti v Žamberku ve dnech 15.-16.června 2019. Pokud chcete přivézt zvoníky, tak mi prosím pište do mailu. Těšíme se na Vás.

propozice mcr f3b 2019 (PDF)

12 comments to MČR F3B 2019 (19.6.2019)

  • Přihlášení soutěžící:

    Ivo Matějů
    František Bayer
    Michal Behenský
    Jan Kohout
    Roman Vojtěch
    Pavel Marek
    Jiří Zobal
    Miroslav Blažek
    Aleš Pastuch
    Daniel Šimůnek
    Jiří Tůma
    Marcel Šparlínek
    Petr Fusek
    Arek Morawski
    Wojciech Drzymala
    Wojciech Kieliszek
    Jurek Mataczyno
    Andrzej Klusek
    Kamil Jaskowski
    Kamil Koszyczek

  • Wojciech Drzymała

    Kamil Jaskowski

  • Wojciech Drzymała

    Kamil Koszyczek

  • Jurek

    Ja i moja żona bardzo dziękujemy!

  • My děkujeme, že jste Jurku a spol. přijeli.

    Všichni závistivě pokukovali po Tvé F3B ženě. Já přistihnout svoji manželku v každé ruce s jednou 20kg olověnou baterkou, jak je vláčí 200m k autu, tak na znamení pokání podniknu pouť do Santiga de Compostely. A šel bych za trest bosky… (mrkanec)

  • Jurek

    Nevím, jestli jste viděl, ale když jsem pomohl Andrzej, moje žena mi přinesla grilované maso a krmila mě 🙂 Mám štěstí, že mám takovou ženu

  • …a mezitím ještě s vrtačkou smotávala špagát. Vždyť píšu, bledá závist.

  • Ondra Štěpán

    Video z F3B … spozdravem od Miroslava Štěpána
    https://youtu.be/SnX1VcmODXY

  • Ondro,
    moc poděkuj tatínkovi za super video!

  • Dan Šimůnek

    Romane, děkuji za přivítání (-:
    Uvidíme jak do budoucna, snad se Žhavé Brzdy trochu odbrzdí, zchladnou a předvedou nějaký lepší výkon (ovšem za sebe musím říct, že pro mě byl tento závod úspěch).
    Ještě jednou velké díky pořadatelům za skvělý závod a soutěžícím za super atmosféru!

  • mihaeul

    Tak pekne vodejo nam ze zavodu jiz dlouho nikdo nenatocil 🙂
    Ja bych chtel hlavne vyzvednout Miru Blazka!
    Z meho pohledu je on ten neposedny elektronek, co to v Liberci tlaci a jeho pristup se me strasne libi 🙂
    Dneska vecer Miro Cau 🙂