Jde do tuhého-MS F3B 2017 (9.8.2017)

Michal Behenský zde na MS odvádí neuvěřitelnou práci. Kolikrát běžel pro padák už nikdo nespočítá. Změřili jsme mu ale čas nutný pro běh od navijáků ke kladkám; kolem 30sec. Večer si to zkoušeli o 20 let mladší pomocníci, dali mu asi 4 vteřiny. Běželi to ovšem jednou a Michal to běží přes den snad 50x ve smrtícím vedru… a mezitím ještě dohlíží na zpracování výsledků. Autorem fotografie je Ivan Franěk.

10.8.2017 22:30 čtvrtek

Šestý den na letišti ve výhni 30°C+. Vítr se točí všemi směry, ale kolikrát se nejedná o žádný variabl; prostě 4m/s jednou z leva podruhé 6m/s zprava, dnes totální prádelna. Mám v rukávu pár zajímavých příběhů. Kvůli jednomu takovému se předělávaly dnes večer výsledky a tak Vám ty konečné předkládám.

Navečer byla zajímavá diskuze v catering stanu o budoucnosti F3B. Myslím, že většina přítomných se s „otcem“ F3B Ralfem Deckerem na zavedení F3B-Elektro moc neshodla.

Jednotlivci po 6.kole

Jednotlivci detailně po 6.kole

Týmy po 6.kole

Český tým. Chybí zde Michal Behenský, který oběhal všechny kladky. Průběžně fouká na 90°tzn. používají se obě strany navijáků. Za foto patří dík Ivanovi „Hroznému“ Fraňkovi.

9.8.2017 22:15 středa

Výsledky po 5.kole

Jednotlivci-po 5.kole

Týmy-po 5.kole

9.8.2017 13:40 středa

Výsledky po 4.kole

Jednotlivci-po 4.kole

Týmy-po 4.kole

9.8.2017 6:00 středa

Předpověď na úterý slibovala jasnou oblohu a příjemné teploty kolem 25°C. Začínali jsme ranní termikou a ne zrovna šťastně pro Péťu ani pro mě. Na hladké a tvrdé zemi Petrovi odskočil model a trefil ho do nohy (přistání za nula). Já lítal z jedné strany oblohy na druhou a přesto jsem se nechytal; čas necelých 8:00 minut byl hořkou pilulkou. Zbytek dne již probíhal v pro nás akceptovatelných intencích. Výsledky viz. kapitolka níže.

Startovní listiny pro čtvrté a páté kolo.

8.8.2017 22:00 úterý

Výsledky po třetím kole

Jednotlivci a týmy (PDF)

8.8.2017 6:00 úterý

Včera jsme letěli první den mistrovství světa. Po ránu bylo zataženo, ale s postupující hodinou se začalo vyjasňovat. Začínali jsme ranní termikou, ironicky tomu říkáme s Péťou Fuskem naše „parádní“ disciplína, protože většinou po ránu žádná termika není a je třeba letět pouze na výkluz-je to napínavé. První letěl Honza, druhý Petr a já hned po něm. Zajímavé bylo, že v mé skupině už po 9:00 ráno stoupala celá obloha i když bylo pořád dost chladno.

Následovaly průlety, tam se moc Honzovi nedařilo, Petr a já jsme letěli OK i když skupiny nebyly jednoduché. Na rychlosti Honza seknul a to byla škoda, protože to měl rozletěné pěkně. My s Petrem jsme letěli svůj standard.

Z druhého kola jsme včera odletěli ještě celé průlety. „Zábavná“ byla moje poslední skupina (cca 18:15). Nějak jsme se nedohodli na světlech při vletu do báze a já letěl dva průlety úplně zbytečně. V polovině úlohy jsem zjistil, že kluci ani nevzali čas a tak jsem letěl naslepo. Nakonec jsem dostal jeden průlet (19 ku 20). Ve skutečnosti jsem tedy letěl 21 kusů. Honza Kohout bude mít do své knihy o desítkách stránek další záznam do kapitoly „Co všechno lze v F3B pos…“ Přese všechno začínám mít pocit, že si s novou Pikinou (Pike Precision 2) začínám rozumět.

Dnes začínáme termikou. Na čtvrtek a pátek jsou očekávné problémy s počasím, tak to pořadatelé chtějí hnát bičem, aby se odlítalo plánovaných osm kol co nejrychleji.

Pokud jste na FB, tak kromě komentářů jiných týmů zde najdete i Live Ticker Martina Weberschocka. Někde schrastím výsledkovku a dám ji sem. Snad by se výsledky měly objevovat i na www.f3b.de (zatím tam nejsou).