F3B Jeseník (doplněno 29.6.2015)

Příští víkend (27.-28.6.2015) se letí další závod Světového poháru F3B v Jeseníku-Mikulovice. Určitě se přijeďte podívat na ticholeteckou elitu.

P.S. Velice nerad, ale přesto bych Vám chtěl připomenout událost, která se stala při posledním závodu F3B v minulém roce u Mladé Boleslavi. Buďte pozorní.

Doplněno 29.6.2015

Tentokrát nám na Mikulovickém letišti počasí přálo pouze do soboty (v pátek jsme potrénovali). V noci ze soboty na neděli začalo pršet a nepřestalo do poledne v neděli. I hladina oblačnosti byla tak nízko, že lítat se nedalo. Odlétali jsme tedy aspoň dvě kompletní kola v sobotu.

Určitě patří velký dík Honzovi Stonavskému (RC klub Brno) a jeho spolehlivému organizačnímu týmu za úsilí, které věnoval přípravě závodu. Příště to určitě vyjde.

Výsledky Jeseník 2015 (PDF)

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

8 comments to F3B Jeseník (doplněno 29.6.2015)

  • Milan Rost

    Dobry den,
    existuje nekde startovni nebo vysledkova listina, kde je uvedeno kdo jaky model leta?
    Dekuji, Milan

  • Ahoj Milane,
    taková statistika neexistuje. Občas to dělal některý tým z vlastní iniciativy na Mistrovství světa, ale při „obyčejném“ závodě nikoliv.

  • Milan Rost

    Díky, je to škoda – ale možná by to někdo považoval za (nedovolenou) reklamu…
    Jinak bych ještě chtěl podotknout – byl jsem se tam podívat a těch 500 ujetých km (vlastně 1000 – s těžkým srdcem jsem musel jet domů) jsem nelitoval – bylo to fantastické! Určitě se pojedu podívat do Mnichova na Oktoberfest a pořídil jsem si ojetou Fosu Lift. Konkurence se bát nemusíte – jsem „nedělní“ pilot.
    Hodně úspěchů!
    Milan

  • Ahoj Milane,
    nemyslím si, že by to bylo tak horké s tou reklamou. Na druhé straně je fakt, že aktivně (pravidelně Světový pohár F3B) to dnes lítají v podstatě jen výrobci a jeden dva zoufalci (smích). To je bohužel dnes stav v českém F3B. Ta náročnost na trenink, sehraný tým, materiál atd. je nevyšší ze všech ticholeteckých kategorií. V F3B prostě nic neškrtneš, neokecáš ani nevylepšíš uměleckým dojmem. Nicméně adrenalin teče proudem…

    Přijeď se podívat do Hořic na Mistrovství republiky 22.-23.8. Letošní desáta(?) Hořická trubka je kultovní záležitost.

    Fosa Lift je špičkové éro. Když budeš „ranař“, tak si klidně přijeď i zalítat. Konkurenci potřebujeme!

  • Milan Rost

    Ahoj Romane,
    promiň to zpoždění, ale momentálně mám stress v práci. Po celém dni u monitoru (CAD) se mi večer doma už nechce znova sedět u bedny…
    Dík za pozvání, ale Hořice jsou trochu z ruky – já jsem doma v Rakousku v Linci, takže Mnichov je blíž. V Jeseníku jsem byl protože jsem to jednou chtěl vidět naživo a synovi jsem bral Jediho od Jirky Baudise.
    A létání s vámi profíky? Ne, na to nemám – to by bylo spíš pro syna. Já jsem už starý chlap a létat jsem začal po dlouhé pauze před 3 lety, abych si pročistil hlavu od práce.
    Ale chtěl bych ti hlavně poděkovat za to co tady děláš, je to fakt prima počteníčko – a bez přihlašování, já jsem zarytý nepřítel facebooku.
    Jestli budeš v Mnichově, zvu tě na pivo (1-2-…).
    Milan

    PS. F3B MS – k tvému článku jsem napsal odpověď s linkem na rcgroups, kde informují Američani, pokud to ještě neznáš.

  • Ahoj Milane,
    moc děkuji za pozvání na škopek v Mnichově. Obávám se, že letos tam nebudu. Rovněž si potřebuji trochu pročistit hlavu, ale od lítání na nejvyšší úrovni. Bylo toho v minulých letech příliš.

    Lítání s „profíky“ se vůbec neboj, ani Ty ani nikdo jiný. Ono to není totiž vůbec tak horké, jak to může na první pohled vypadat. Ti „profíci“ dělají chyby stejně jak každej jinej strejda s větroněm za vesnicí.

  • Milan Rost

    Ahoj Romane,
    tak konečně jsem byl lítat s Fosou…
    Měl jsem plné kalhoty, byl jsem na to sám – syn, expert F3B a svah je na dovolené.
    Navíc to byly mé první lety s novou DC-16… ale bylo to jako v pohádce, Jirka Baudis mi už v Mikulovicích říkal, že se nemám bát. Díky i Tobě za dodávání odvahy!

    Prosba – ne jen na Romana, ale všechny co tady čtou! – nemá někdo náhodou některý z modelů Jirky Baudise F3B (ideálně elektrifikovanou Fosu) „ojetý“ (i opravovaný, nevadí!) na prodej? Chytlo to totiž i mého kolegu s kterým chodím lítat, je to relativně (v porovnání se mnou) mladý kluk, 2 děti a nové éro si momentálně dovolit nemůže.

    Dík, Milan

  • Ahoj Milane,
    je dobře, že si to zvládl sám. Držím palce.