To je tak, když…

…F3B naviják navrhuje inteligent. Baterku prostě strčíte mezi nožky a na závodech se nemusíte se sousedem dohadovat, kolik centimetrů Vám má ještě laskavě přenechat. Kolíky jsou samozřejmě z nerezu a jsou navrhnuté tak, že je vytáhnete případně druhým kolíkem a nejsou to 5mm sračkové drátky. Šlapka má kulatý přívodní kabel nejlépe gumový, který vás nenutí při příchodu na letiště si hrát 20minut s rozplétáním kabelu. Uvnitř je samozřejmě vodotěsný mikrospínač.

Při přenášení je dobře vyvážený (bolest jinak dokonalých Hollenbecků), nastavovací odpor i cívka jsou při přepravě kryté. Samozřejmě je dokonale(!) dílensky zpracovaný, vše je v nerezu a duralu a když běží, tak ho pomalu ani neslyšíte na rozdíl od mnoha jiných „vibračních odstředivek“. Vše Made in Czech Republic by Kamil Faja. Má jednu drobnou vadu. Nikde ho nekoupíte (škoda).

Ten naviják nemám prvních 14 dní a už o něm píšu. Nikoliv, ten má již stovky startů a moc v pohodě se u mne nemá.

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

5 comments to To je tak, když…

  • Kamil Faja

    Romane to mě strašně těší, že to takhle funguje. Za vývojem stálo pár lidí kteří mi pomohli radou a při výrobě jsem v tom taky nebyl sám.
    Co mně v poslední době ohledně navijáku zaujalo, bylo povolení převodovkových startéru. Zajímavé bylo zejména to zdůvodnění, které potvrdilo domněnky z diskuse asi před dvěma léty zde na lomcováku. Staré Bosch, Lucas a jiné vhodné motory budou stále zatím asi to nejlepší pro soutěžní účely.

  • Čau Kamile,
    určitě tedy tlumoč mé ocenění práce lidí, kteří ti s navijákem pomáhali. Naviják je jak víno; čím starší, tím lepší. V poslední době se nezastavil.

  • Kamil Faja

    Určitě budu Romane.
    Ještě bych si dovolil jednu poznámku k spínacím cívkám. Asi nejlepší varianta je to co má Roman tedy speciál Bosch cívka, která navíc spotřebuje pouze 1A během sepnutí.
    Původní Bosch cívky ze startéru nejsou špatné. Teče do nich 4-5 A( jsou startéry kde teče i 20A) ale musí mít kontakty v dobrém stavu. Není zrovna příjemné natáhnout naviják pak připojit baterku, cvak a nic. Ještě horší to ovšem může být v případě soutěžního startu.

  • J. Holeček

    Dá se koupit tento nebo podobný f3b naviják, asi už je prodaný? Hol.