Pall Mall (Pel Mel)

V předchozím příspěvku o 3D tištěném kuželu jsem popisoval, že je nutné si dát pozor na mezeru mezi kuželem a trupem. Pokud se Vám tam dostane gumička sklápějící vrtuli, tak ji časem asi přefiknete. Tento problém jsem nově vyřešil víčkem z druhé strany kuželu.

Doma, ve sklepě i v autě používám velice praktický systém Euro beden. V Bauxxx obchodech je možné koupit i podvozek k těmto bednám. Na můj vkus jsou kolečka obrovská, nepraktická a myslím, že i dost drahá. Použil jsem tedy kolečka menší a jsem s tímto řešením spokojený.

Míchat malé množství epoxidu je pro mne vždy trochu problematické. Vytiskl jsem si malé šufánky-odměrky a život je hned jednodušší. Teď přemýšlí, zda jsem o tom již někde nepsal?! No, na lehkou demenci už mám nárok…

S krabicemi na křídla cestuji už hodně dlouhé roky. V poslední době, co jsem s nimi začal jezdit i na kole, je potřebuji stáhnou gumovým lanem a to jim nedělá dobře (bortí se). Dovnitř jsem tedy strčil vložku z kartonu a problém je vyřešen. Je pouze dobré přemýšlet v jakém směru jsou orientované tunýlky kartonu; kvůli tuhosti. Vložka z kartonu je lepena tavnou píďolí a je vyjímatelná.

 

V tomto příspěvku jsem popisoval, že na uzávěru krabice jsem použil místo suchých zipů magnety. Rovněž jsem sliboval, že se za šest let ozvu a potvrdím, zda to bylo dobré řešení. Ano, ozývám se po sedmi letech a řešení to je výborné. Magnety už ale nelepím tavným lepidlem přímo do krabice, ale vytiskl jsem si takové velké zámky, do těch vložil magnet a teprve toto vše zalepil do krabice.