Ozi knoflík

Ozi je přívlastek označující vše australské. Od kluků australáků, Steva Keepa a Johna Skinnera známého jako „Tasmánský ďábel“ (je z Tasmánie), jsem v Číně odkoukal ještě jednu vychytávku. Ozi knoflík.

Ozi knoflík. Bílá trubička je pro hmatovou orientaci středové polohy. Potenciometr mám zapojený na kanál č.10.

U mé prehistorické Graupner/JR MC-24 mi odjakživa chybělo hodně věcí. Nejvíc jsem ale postrádal lehce dostupné točítko-knoflík, který by mi umožňoval jednoduše během letu (hlavně ale záletu) měnit  výchylku na odtokovce případně přes volný mix jakoukoliv jinou funkci. Posuvné potenciometry na středovém panelu MC-24 jsem pro modely letadel nikdy nepovažoval za použitelnou záležitost. Pro mne byly vždy nedostupné, hmatem nedohledatelné, bez možnosti zpětné kontroly jejich polohy. Mimochodem v tomto mají velkou výhodu některé palcovky s točítky na spodku vysílače, tiše závidím.

Po inspiraci od Steva a Johna jsem tedy po příjezdu domů nelenil, rozebral můj ProfiTrim (který jsem stejně nepoužíval) a udělal si Ozi knoflík. Hodnota potenciometru je 10k. Zbyly mi ještě tři potenciometry včetně matic a duralových knoflíků, pokud tedy někdo máte zájem (100Kč/ks) pište do mailu.

 

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.