Škrábání v krku

Ne že bych byl nachlazený. To jenom chuďátka sarančátka mrskaly nožičkama, když mizely v mých útrobách. Věřím, že Vás moje kulinářské exkurze již unavují, ale nemohu si pomoct. Pod dohledem NEJvětšího předsedy (s prominutím, visel nade mnou) do mě padaly ty původně zelené potvory jedna za druhou.

Jako jediný jsem u stolu dostal kožešinu na maličkou stoličku (prý obrovská pocta), zatímco jezevec nebo co to bylo se již bez kabátku koupal v hrnci (chachááá). Střídavě vyplavávající oko na mne smutně „koulelo“ ze zvlněné hladiny kastrólu.

K večeři následoval šok úplně největší. Nikoliv ovšem pro mne, ale pro mé čínské přátele. Pinklice (pinklové tady nejsou) donesly, světe div se, hranolky! Číňani zírali a potvrdili mi, že v životě tohle v restauraci neviděli, že ty hranolky udělali asi speciálně kvůli mně. Nevěřícně kroutili hlavami.

Dnes bylo asi pětihodinové jednání. Na jedné straně stolu seděl kolektivní mozek v počtu asi deseti exemplářů a naproti jsem seděl já s překladatelem. Docela přesila. Myslím, že to byla nakonec remíza. Výsledek je ovšem ve hvězdách, protože závěry z jednání je třeba předložit o patro výše.

Tak to tady chodí. Ten nejmenší referuje tomu většímu a ten zase tomu o trochu většímu, až to skončí u toho NEJvětšího. Potom zase rozhodnutí pomalu propadává níž a níž, až k tomu nejmenšímu. Ten to potom provede, udělá, dokončí.

Zítra mizím do Pejčinu (Peking). Mám se tam setkat s čínským FAI/CIAM delegátem Leo Wangem. Od toho rozhovoru očekávám hodně.

3 comments to Škrábání v krku

  • Táta

    Ty fotky říkají,že jsi proti kolegům z Číny nejmenší.Tak uvidíme dál jak vyrosteš.
    T.

  • Johnson Yeung

    Roman, besides „grasshopper/Criket“ have you tasted deep fried scropion???

    Johnson

  • Hi Johnson,
    for sure, I tried scorpions in XinBai Hotel. This is hotel where teams will reside. Grasshopers were better (laugh).