SBEC Jetimodel

Když jsem začal koketovat s myšlenkou přechodu na LiFePo baterky, tak vzhledem k tomu, že nemám HV (High Voltage) serva, musel jsem řešit i nějaký stabilizátor na cca 5V. Koupil jsem tedy SBEC od Jeťáků. Do F3B to vrazit zatím nezamýšlím, ale přesto jsem to poslal Tomášovi Humpolcovi na „ošahání“.

Při dnešním rozhovoru (ICQ) bylo jeho vyjádření asi následující:

„Napeti to drzi (0-6A), zvlneni male (6mV pri 6A).  Ale „sviti“ z toho bordel na nizkych frekvencich, coz u modelaru vadi v pripade prijimacu dvojiho smesovani, tam bych se bal moc (455kHz). Jinak na VF je to OK.

Pri 6A zatezi se to hreje celkem na hranici, mozna uz za hranici (ucinnost pri 12V vstup 5V/6A vystup je 90% – slusna). Spotreba vypnuteho 0,2mA (pri 12V).  5V na vystupu dava od 5,5V na vstupu.  Bez jumperu dava 5V.“

Já bych jenom dodal, že údaj na webu Jeti „proud trvale=12A“ je překlep. Trvale to snese jen 6A a to ještě, jak píše Tomáš, na hranici resp. dobře chlazené.

Suma sumárum, klasický lineární stabilizátor (třeba  MAX BEC) pro FM soupravy by bylo asi bezpečnější řešení. Nicméně SBEC na 2,4GHz by neměl být problém.  Jestli se tedy nepletu…

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.