Zimní Liga 2014/2015 (doplněno 20.10.2014)

Na louce nad Poříčím na nás v neděli po ránu čekala pěkně hustá mlha. Pokud se dobře dívám do záznamu z GPS, tak lítat jsme začali někdy před polednem. Počasí se udělalo překrásné, slunce peklo jak v létě, pavouci lítali povětřím jak o závod.

Když jsme se s Honzou „Carbon“ Uhlíkem domlouvali na spolupráci, tak mi hlásil, že s F3B nepřijede. Bere pouze svého F5J Storka. Já mu na to odvětil, že jsem na tom stejně a poletím s F5J Pikoušem. Jeho reakce doslova zněla:

„Počítáš s tím, že jak dojedeš v so jen s autobusem, tak si vyslechneš keců jak v TV a na nějakou imidž tvrďáka F3B můžeš navždy zapomenout :-))“

Ano, imidž F3B tvrďáka jsem tedy definitivně ztratil. Jednou to přijít muselo (úsměv). Moje objektivní důvody, Stinger prodaný, Pike F3B na kaši, nikoho moc nezajímají. Nedivím se.

Vítr se v tom teple točil (variabl) a musím s uznáním ocenit Jirku Tůmu, Honzu Thienela a Jirku Pazderu, že všichni letěli s F3B stíhačkami. Snad F3B Pikouna do dalšího závodu Zimní ligy opravím. Řeknu Vám ale vyrazit na závody s dvěmi sadami LiPo 1300 v kapse má něco do sebe. Lidi jsou líný jak…

Závod nakonec vyhrál Jirka Rajšner, druhý byl Zdeněk Zeman a na třetí místo jsem se dobelhal já. Snad jsem to nepopletl. Výsledky (html). Další závod ZL je 15.11.2014 (přeloženo z 22.11.). Jste všichni zváni.

dsc_0005x

Závod je přeložen na neděli 19.10. Je větší šance, že na letišti nebude mlha jak nyní. Není vidět na krok v celém okolí Týnce a Poříčí.

Tento víkend (18.10.) se letí první závod Zimní Ligy RCVN pořádaný LMK Týnec nad Sázavou. Pořadatelé (Karel Kotouč a Petr Cejnar) zvou na soutěž i modely s elektropohonem a výškovým omezovačem (ALES) tzn. F5J, RCEV (a další?). Jaké jsou podmínky lítání:

  • Všichni jsou hodnoceni dohromady „hlava/nehlava“
  • Lítá se podle pravidel RCVN. Pro elektrikáře to znamená 10:00 letový čas, 12:00 pracovní čas. Žádné krákání času do reproduktoru atd…
  • Ceny (1.-3.) jsou jen jedny bez ohledu na typ letadla (F3J, F3B, F5J,…). Na závěr seriálu bude vyhodnocen nejlepší pilot rovněž bez ohledu na kategorii.
  • Na závod je třeba se hlásit do pátku 14:00 na adrese kotouck@seznam.cz
  • Výška pro letadla s výškoměrem je zatím nastavena na 165m. Je to hodně milosrdné, ale uvidíme jak se to osvědčí.
  • Motto dne „Prostě si všichni zalítáme i v zimě“

2 comments to Zimní Liga 2014/2015 (doplněno 20.10.2014)