V sobotu se letí (doplněno 15.3.)

Doplněno 15.3.

Tak za sebou máme další seriál Zimní Ligy. Patří velký dík klukům kolem Karla Kotouče a Honzy Thienela, kteří kdysi dávno vymysleli, že zima je dlouhá a stálo by za to si zkusit zalítat i na sněhu.

Já jsem možná do seriálu přinesl trochu mediálního poprasku a třeba i špetku F3B bulváru a ironie. Občas se nás sešlo poměrně dost; i pětadvacet. Oceňuji především některé F3J kluky, kteří počasí/nepočasí neváhají přijet a někdy i ve složitých podmínkách vytáhnout ty svoje křižníky a nás „stihače“ pobijou. Připomíná mi to moje zážitky z některých závodů Gator (Aligátor) na Floridě. V roce 2013 foukalo snad 13m/s a američtí F3J pardálové to prostě nevzdali. Žbrdlínková křídla měla na navijáku takové prohnutí, že jsem s hrůzou odvracel zrak v očekávání „připažení“, ale prostě to nevzdali. Smekám.

Naše F3J elita to má do Poříčí trochu z ruky a tak je jasné, že jen díky své sporé účasti to nevyhrál někdo z nich. Historie ovšem zná pouze výsledkové listiny a omáčku kolem všichni do týdne zapomenou.

Na nás v F3B není nic moc k obdivu, protože my v těchto podmínkách lítáme běžně. Déšť nedéšť uragán neuragán. Musím skromně konstatovat, že jsme takoví pidi-Supermani (chacháá).

Celkové výsledky Zimní ligy RCVN 2013/2014

P.S. Tentokrát se neletělo, neukecal jsem je. Květinky nicméně dorazily.

DSC_0042

Text z 14.3.

Mám od Karla Kotouče potvrzené, že tuto sobotu (15.3.) se letí poslední závod Zimní Ligy. Výhled počasí nic moc tak uvidíme, zda dorazí i „Květinky“.

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

2 comments to V sobotu se letí (doplněno 15.3.)

  • AH

    U nás se předpověď vyplnila, v 9 hod začalo pršet a vítr 6-8 m/sec.

  • Pavel H

    Sleduji prubezne zimni ligu v Porici. Obdivuji kolik casu a usili venujete poradani. Bohuzel se mi nepodarilo nikdy se zucastnit. Prece jenom tech 360 km z Ostravy je pro mne moc. Pri planu cca 3500km na pristi sezonu to uz nejak nedavam.