Červencové ticholetecké vánoce v Martině (doplněno 14:08)

O návštěvě mistrovství světa F3J jsme s Honzou Kohoutem mluvili dlouho. Nakonec se k nám připojil i třetí člen našeho F3B týmu Michal Behenský. Cesta přes chotáry byla v tom vedru únavná, ale cíl stál určitě za to._DSC1178x

Na martinském letišti se sešli ti nejlepší Pampeliškáři planety. Bylo příjemné zase po nějaké době vidět všechny ty lidičky, které člověk za ty roky potkával na všemožných ticholeteckých sešlostech po celém světě. Bylo milé pokecat s ticholeteckými legendami i lidmi, kteří jim umožnili se setkat na nejkrásnějším letišti, které jsem zatím viděl-v Martině. Ty kopce kolem, ten vzduch po dešti, petstojednotka, boží…

Vlastní lítání na mne působilo zpočátku trochu nudným dojmem. Odstartuj a přistaň pokud možno na hřebík; žádné vzrůšo. To vše se mělo změnit až ve čtvrtek dopoledne, kdy začalo konečně víc foukat. Najednou se začaly rodit docela solidní „zářezy“ a to se mi už líbilo. Člověk, který nějakou dobu strávil za kniply si dovede užívat, jak piloti rozehrávají taktické hry, které mnohdy končí fatální prohrou. A ne/štěstena to brala hlava nehlava. Opravdu jsem si to užíval a držel palce našim. Bylo vidět, že fandění nás F3B „stíhačů“ funguje, protože jakou dávku štěstí obdržel např. Honza Vácha, to jsem v životě nazažil, ještě teď kroutím nevěřícně hlavou. Štěstí ale přeje připraveným a tak to má být.

Když jsem se někdy včera (čtvrtek) po 22:00 konečně dokodrcal do rozpálené Prahy, tak mi volal Honza Kohout. „Hele koukni na výsledky, v podvečer v 9. a 10. kole se odehrávaly děsivé masakry a např. Amici (dosud první v družstvech), nakoupili dvě nuly a jsou najednou až osmí…“

Hmmm, projel jsem si tedy všechny možné zdroje informací a naši se posunuli na 2. místo v družstvech. Chlapi, kudy chodím, tam na Vás myslím. Musíte to ustát!

Doplněno 13:13

Podle zatím nepotvrzených informací skončilo F3J družstvo ve složení Jirka Ducháň, Honza Vácha a Jarda Vostřel na fantastickém druhém místě? 18,3 bodů z 27 000 za Novým Zélandem. Připravte ohňostroje, šampusy, gratulace, ale zatím vyčkávejte.

Doplněno 14:08

Po telefonní relaci Honzy Kohouta a Jardy Vostřela mohu potvrdit, že český tým vyhrál mistrovství světa F3J! V posledním kole si novozelanďan přistál do nohy. Chlapi všichni máte náš respekt a špunty mohou do kosmíru!

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

3 comments to Červencové ticholetecké vánoce v Martině (doplněno 14:08)