Vize 2016

Marně jsem hledal palubní video, které jsem před deseti(!) lety natočil se svojí Naděždou Krupskou (Furio F3B). Dohledal jsem tedy aspoň pár fotografií z tohoto dobrodružství.

_DSC7870s

Klecany červen 2006. Kamera je umístěná na ocase F3B Furia a video je vysílané na zem, kde je natáčené na pásku ve formátu DV.

_DSC7871s

Už dva dny máme rok 2016 a přišel čas trochu se „pohnout“ správným směrem a využít k tomu nové technologie. Moje vize je, že dron bude v definované vzdálenosti následovat moje poletující košťátka a já si potom budu v HD přehrávat co všechno šlo zaletět lépe, výše a rychleji (úsměv).

Samozřejmě další alternativa je vše sledovat na HD brýlích, případně to on-line streamovat do NASA a na sluchátku mít konzultanta z tohoto vyhlášeného ústavu. Nejspíš by mi sdělil ať už se na to vy…ru, že mi nepomůže ani svěcená voda natož potom dron. Nevadí, nevzdávám to. Člověk musí mít nějakou vizi. A co vy? Jak to vidíte v tom novém roce (mrkanec).

DSC_0476x

P.S. Měl jsem poctivě vyplazený jazyk soustředěním, když dnes ve Stromovce během záletu pod dronem běhal a skákal 10 minut na nejvyšší míru vytočený jack russel a já horečně přemýšlel, zda mu ty vrtule naseknou ucho nebo mi prokousne lipolku a celé mu to vybouchne v hubě. Naše Bára (13 let labrador) vše znuděně sledovala a myslela si o tom všem svoje.

4 comments to Vize 2016

  • Někteří dronaři si koledují 🙂
    Na lehokolovém veletrhu jsem na naivku věřícímu, že má vše pod kontrolou a nic se nemůže stát nakonec skoro vystartoval. Lítal nám cca 10 metrů nad hlavou nad davem lidí proudících stánky a pořizoval jistě naprosto nezbytné a úžasné video z veletrhu. Asi jako kdyby lítal na Matějské. Že by mu to ne-úplně lehké monstrum se zrcadlovkou a točícími se řezačkami na všech stranách taky mohlo spanout do lidí si vůbec nepřipouštěl. Naštěstí na upozornění, že to není dobrý nápad reagoval jako člověk a odletěl někam pryč.
    Hůř dopadl hračkový dron známého v parku na Pohořelci, rozšlapala mu ho vystrašená aproto nasraná důchodkyně, které „zcela bezpečně“ sednul k nohám. Narozdíl od něj jsem se nedivil a nečílil, ale jen smál a přál mu to. Lítat nad lidmi a lítat ve městě je fakt blbej nápad.

  • Ahoj Laďo,
    máš 100% pravdu. Já lítám tak do 30-50m od sebe (potom už ten prcek není vidět) a na místech, kde je opravdu hodně místa. Nicméně pozornost některých živějších psích jedinců to určitě občas přitáhne. Člověk by si měl dávat velký pozor.

    Pokud někdo tvrdí, že má něco pod 100% kontrolou, tak to samozřejmě není pravda. Zvláště v aglomeracích neřkuli v uzavřených prostorách je pásmo 2,4GHz jedna velká vražda. Po…re se raketoplán za 100mld.USD, natož nějaký vergl s vrtulema za pár šlupek.

  • mihaeul

    Souhlas to co predvadej nekteri jedinci s mixerama mezi lidma jsou absolutni mantaci, je to stejny jako s autama, na ne by mel byt taky zbrojni pas.
    Na Tour de France se taky predvedli s timhle kramem tesne nad balikem v dojezdech etap pri 60-70km/h spurtech – naprosty nesmysl a hazard.

    Jo Hirscher mel kliku o par setin a mel 20kg na hlave – uz to oficialne ve WorldCup nastesti zakazali
    https://www.youtube.com/watch?v=TJu4kmcy8gQ

    Romane, to je ta co se uz nikdy nenasla a jak jsme ji hledali v repce?

  • Čoeče, už ani nevím. Myslím, že to byla Iljičova manželka. Já se už v těch koštatech nevyznám.