Páté Hořice (včetně výsledků)

…rosničkáři se tentokrát nemýlili, ble ble, ble. Jak začít a opět se neopakovat? Začnu tedy úplně jinak.

Já mám na F3B závodech nejraději pátky večer. To jsou všichni odpočatí z práce a těší se na závody. Tentokrát jsem se po dlouhé době setkal s Ivanem „Hrozným“ Fraňkem a docela jsme si to užili. Ivana přestala bolet hlava někdy v sobotu pozdě odpoledne.

Ivan dovezl šokující technologickou novinku. Dopplerův radar, chcete-li zaměřovač. Během vlastního závodu byl Ivan do posledního okamžiku na vedoucím místě. Jak to ovšem bývá, občas technika selže a kritický moment nastal při poslední rychlosti, kdy mu vypadl z rukou kovový hrnek. Vibrace od jeho ďábelsky rychle letícího modelu se totiž z neznámého důvodu přenesly i na Ivanovu pravou ruku, kde pevně svíral již zmíněný hrnek s 2dcl kapalného dusíku na chlazení vysokonapěťového měniče. Následky mohly být fatální, protože ihned došlo k vylití chladicího média, k zamrznutí pravého kniplu na jeho Fujtajble (u JR/Graupner se toto nemůže stát) a k zamlžení průzorů jeho zaměřovače. Ivan vše ovšem zvládl se stoickým klidem válečného pilota z Afganistánu. V příruční torně měl totiž dva záložní popelníky, které den před tím "votočil" v pizzerii v Hořicích na náměstí. Ty posloužily úplně stejně jako zmíněný zaměřovač. Bohužel ale časová ztráta byla již značná a tak se vidina prvního místa zneviditelnila.

No a teď už zase klasicky. Sešlo se nás 25 pilotů a 1 pilotice. V sobotu bylo příjemné počasí, příjemných 2-3m/s, západ. Neděle byla horší. Vítr se otočil na východ, jihovýchod, zeslábl a teplota se šplhala hodně nad 30°C.

Závod Vám popisovat nemusím protože všechno vyčtete z výsledkovek. Michal měl celý tento rok dost složitý a tak jeho nezlomná vůle uspořádat Hořickou Trubku ať to stojí co to stojí si jistě zaslouží ocenění.

Sám to zhodnotil slovy:
—————————
Tak bych chtel podekovat vsem na ktere jsem zapomnel pri F3B fofrovacce
– Honzovi Thienelovi, Jirkovi Mrvikovi a Petrovi Hulikovi – za zamereni a postaveni bazi pred soutezi
– Petrovi Fuskovi za dovoz bazi
– Honzovi Stonavskemu a Jirkovi Baudisovi za dovoz a pujceni potrebnych veci pro F3B souteze
– Marcelovi Kralikovi za zajisteni vytecnych parecku
– firme BG Technik za pujceni elektrocentraly HONDA (<http://www.bgtechnik.cz/>)
– Zdenalovi za odmeny do tomboly
– Ive za odmenu do tomboly
– Marusce a Lence v kantyne – to nikdo jinej nema takovy kocky v bufetu, slintali jste vsichni jak mali kluci
– Vitkovi za naprosto dokonalou praci
– vsem zvonikum za vytecnou praci
– Milankovi za srandovni nedelni rano :-)))

Vsem stalym remcalum vzkazuju, az udelate neco pro ceske F3B a zorganizujete nejakou soutez pro ceske piloty, budu s vami ochoten diskutovat a povime si, jak to zvladnete. Do te doby si polibte sos a zvu vas opet pristi rok na TRUBKU. Ostatnim co letali a „nevedel“ jsem o nich, moc dekuju za podporu.

Letos jsem si to opravdu uzil…

Dik Mihaeul
—————————–

Výsledky Horicka.TRUBKA.2011

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

3 comments to Páté Hořice (včetně výsledků)

  • Marcel Š.

    Děkuji Michaulovi a jeho F3B cirkusu za špicové závody. Obdivuji jeho neponaučitelnost na každých závodech prodělat a příští rok uspořádat znovu!!!!

  • MICHALE, BYLO TO BRAVURNÍ ZVLADNUTÍ VSEHO! DIKY, ZES NA TRUBCE NASADIL TAKOVE TEMPO, VSICHNI PILOTI MI NA REPUBLICE BUDOU VDECNI, KDYZ TROSKU ZVOLNIME A ZAVER SEZONY SI UZIJEME V KLIDU A POHODE:-)
    V HORICICH MI BYLO MOC FAJN, LOUPE SE MI LEBKA A KSICHT
    CAUESSSSSSSSS
    PAVEL

  • mihaeul

    to Marcel S.: … omyl, minuly rok diky svazu (Mistrovstvi CR) jsem byl poprve v plusu o cca 2000tKc :-).
    Jinak jsem moc rad ze zacinas jezdit opet na souteze, tvuj vykonnostni nastup na letosni TRUBKU byl dost dobry!

    to Pavel: … takze jsem ti vlastne pomohl, to jsem rad. Tve zavody jine nez v klidu a pohode ani byt nemuzou.
    To k tobe proste sedi… Na tebe jsem taky Pavle pockal, aby jsi dokoncil ranni presun sveho vehiklu ze zapadu na vychod :-). Tak at vyjde v MB hlavne pocasi, to je zaklad k uspechu.