Dieta pro REX7

Během první poloviny tohoto roku Jetimodel postupně uvádí nové přijímače řady REX. Jako případná náhrada přijímače R9 přichází v úvahu především nový REX7; sedmikanál. Je zde jediný problém. REX7 má o více jak 3mm větší šířku zrovna v tom nejnevhodnějším rozměru. Do úzkých trupů F3X košťat se tedy většinou nevejde.

P1060080x

Jeti REX7 po úpravě

Jedním z možných řešení tohoto problému je úprava krabičky přijímače. Nabízí se rovněž krabičku vůbec nepoužít, ale z bezpečnostních důvodů (mechanická ochrana přijímače) jsem tuto variantu zavrhnul.

Na fotografiích je zdokumentovaná celková úprava přijímače. Bočnice krabičky jsou odříznuté pomocí Zonky (plátková pilka). Deska přijímače je v upravené krabičce zafixována tavným lepidlem.

R9 rozměry a váha; 25x51x11mm a 14g
Upravený REX7 rozměry a váha; 24,5x43x11mm a 12g

 

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

4 comments to Dieta pro REX7

  • Marek Vrzák

    Ahoj Romane,

    hezký no , dej vedet, jak pak na tom budeš s „Q-ckama“… doufam, že už to bude lepší

  • OK, zatím to neletělo. Chce to nějaký čas.

  • Tomas Hruby

    Nebál bych se jen zasmrštění do bužírky. Takto jsem svého času upravoval čínské klony FASST pro Futabu – RX na čínu nečekaně kvalitní, ale krabička dílo šílence. Po zasmrštění do bužírky sloužily perfektně, přitom to na 100% chrání před zkraty a do nezanedbatelné míry i před mechanickým poškozením (dovolím si říct, že ochrana je vyšší, než by se na první pohled zdálo)…

  • Michal V.

    Ahoj, noo vzhledem k tomu,že RX9 má stejnou citlivost -106 jak REX7 tak si myslím, že Qčka budou stejný. Romane, musíš doufat, že měl prodavač šťastnou ruku