Zimní liga o víkendu

Když jsem minulou středu na Božím Daru (-25°C) vyklepával z plechovky zaručeně nemrznoucí aditivum do nafty jako „lančmít“, netušil jsem, že za týden poletíme Zimní ligu v příjemných 5°C. Do větru se tentokrát Windguru moc netrefil. Byl to sice slibovaný západ až jihozápad. V nárazech možná 3m/s, ale ani o chlup víc.

Závod (s Pavlem „Bekrem“ Krištofem) jsem si prohrál hned v prvním kole, podle známého přísloví „kdo chce moc, nemá nic“. Viděl jsem, že podmínky jsou opravdu zoufalé a tak jsem v dáli tak dlouho Stingera „dojil“ až jsem ho skácel. Nepamatuji, kdy se mi to podařilo naposled, ale všechno má prostě svoje hranice. Letadlo v dáli ve vrtáku a potom v sestupné spirále vyvolávalo nejspíš mnohem větší vzrušení u přihlížejících než u mne. Prostě jsem se snažil z černé sypající se siluety zjistit, v které sestupné (pravá/levá?) spirále vlastně jsem. Podařilo se mi to až po více jak 30 metrovém pádu. Stálo mě to přibližně jednu minutu následného letu.

První let se moc nepovedl.

Nestěžuji si, pouze analyzuji svoje chyby. Vzpomínám si na nesčetně příhod, kdy pilot řešil stejnou situaci ovšem s tím, že skončil v zemi. Často to svedl na rádio. Omyl, většinou to je ztráta orientace s modelem v příliš velké dálce.

Zaslouženě tedy vyhrál Pavel Krištof. Výborně zalítal Honza Uhlík rovněž se Stingerem. Sledoval jsem i Honzu Thienela s jeho F3B Extasy. To letadlo jde do výstřelu dost drsně, neskutečný odpich (uznale protažená huba). Kdyby Honza občas poslouchal, co mu radí navigátor, tak by Pampeliškáři měli bobek i z něho. Až na tu čvachtanici jsme si zalítali výborně. Příští závod Zimní ligy je tedy 17.března. Mezi tím si skočím zalítat do Orlanda na Floridu. Dejte vědět, pokud někdo chcete jet se mnou.

Výsledky od Honzy Thienela (XLS)

Předkládám předpovědi pro víkend. Z mého pohledu se lépe jeví neděle. Hmmm, ona ta sobota taky nevypadá špatně (úsměv).

2 comments to Zimní liga o víkendu

  • https://picasaweb.google.com/100588849894345200054/XFiles#5711521260738875650
    ahoj
    nie si jediny ,mne sa to stalo ked som uz celkom nadejne bol zacentrovany v stupaku…
    a bolo vymalovane 🙁

  • thr

    Jojo, mě se zas asi před týdnem povedlo se Shockem prosednout až na zem – že se valím do vývrtky mi naštěstí došlo včas, tak jsem rchle točení nechal, jenže než se letadlo rozhodlo zase letět, tak se rychle prosedalo a nakonec mi k vybrání tak metr chyběl. Krásné placaté „žuchnutí“ s efektním oblakem sněhu :-)))) Letadlo bez škrábnutí, ale i tak bych si nejradši nafackoval…