Kosa jak na motorce

Tímto svým oblíbeným příměrem bych mohl začít úvod ke krátké zprávě z nedělní  Zimní ligy. Ještě napůl slepeným okem jsem se ráno mrknul na teploměr a -4°C mne přesvědčilo, že dnes to bude „vostrý!“.

…aby text nebyl tak suchopárný, přidal jsem Vám záznam posledních dvou letů (5. a 6.), kdy jsme letěli s Pavlem Krištofem proti sobě ve stejné skupině. Nemyslím si, že z logu jde vyčíst něco převratného. Snad jen, že jsem vždy začínal v asi o 50m větší výšce.

S Jirkou Mrvíkem jsme dorazili na letiště mezi prvními a ocelová obloha s hodně nízkou oblačností neslibovala příliš příjemnou neděli. Zpočátku to vypadalo, že vůbec nepoletíme, ale kluci z Hradce Králové naprosto nekompromisně začali stavět navijáky. Ani se jim nedivím, já jet z takové dálky, tak si rovněž nepřipustím, že bych jel zbytečně. My ostatní jsme nejistě přihlíželi a nakonec nám nezbylo, než je začít rovněž soukat z automobilů.

Věřte nevěřte, ale počasí ve skutečnosti nebylo tak hrozné. Zima tedy byla poctivá, ale po poledni se dokonce roztrhaly mraky a objevilo se sluníčko. Nakonec to tedy byla velice příjemně strávená neděle.

Já jsem na svém Šakalovi (Dingo) zkoušel nějaké nové věci a byl jsem v podstatě velice spokojený. Při pohledu na výsledky mohu konstatovat, že jsem si nedělní závod vlastně prohrál jen díky neslaným/nemastným přistáním. Je to tvrdá škola s těma klukama Pampeliškářskejma, ale jsem za ní rád.

Máme za sebou již čtvrtý závod zimní ligy. Při zběžném pohledu zpět mohu říci, že podmínky ve všech závodech svědčily většinou obrovským F3J pluhům-bezvětří nebo slabý vítr.  Myslím si, že i v těchto složitých podmínkách naše F3B stíhačky zatím obstály bez problémů a spíš v duchu hledám jediný důvod, proč RCVN lítat s F3J modelem. Bez mučení se přiznám, že z toho jak Dingo „chodí“, mám radost.

Výsledky od Honzy Thienela XLS

 

2 comments to Kosa jak na motorce

  • Fly-up

    Ahoj

    Mohol by si hodiť aj ostatné záznamy ,pripadne dáke foto .

    Bohuš

  • Ahoj Bohušu,
    které záznamy máš na mysli? Ty ostatní jsou hodně podobné, start, přistání. Fotky boužel nemám. V té zimě mne ani nenapadlo brát si foťák. Rovněž musím připustit, že fotit pořád ty stejné ksichty a letadla mne už moc neuspokojuje.