Upozornění

V noci z 5. na 6. září t.r. došlo na závodě Světového poháru F3B poblíž Mladé Boleslavi ke krádeži různých cenností. Celková způsobená škoda přesáhla hodnotu 150.000,-Kč. Ke krádežím menšího rozsahu došlo i na předchozích závodech F3B. Dá se předpokládat, že jsou jednotlivci nebo skupiny, které se na tuto činnost specializují.

Chtěl bych tedy upozornit, jak pořadatele všech sportovních akcí, tak i vlastní účastníky, na tuto skutečnost. Snažte se snížit příležitosti pro tyto kriminální živly na minimum. Mezi možná opatření bych považoval např.

  • Vyhrazená pořadatelská služba, která má přes den přehled o pohybu cizích osob na místě soutěže. Ohraničení prostoru, kam návštěvníci nemají přístup (servisní stany, parkoviště soutěžících). Přidělovaní označení pro návštěvníky.
  • Vyhrazená pořadatelská služba v nočních hodinách.
  • Uzamykejte svá auta.
  • Zvažte jaké cennosti sebou na soutěž vezete (hotovost, počítače, tablety, mobily, atd.)
  • Všímejte si lidí kolem a mějte domluvený postup pro případ nouze.

Celá záležitost je v současné době v šetření kriminální služby policie České republiky.

Předseda komise RC modelů větroňů
Roman Vojtěch

8 comments to Upozornění

  • Marcel

    Romane díky za informaci. Úplně se mi tím připomněla událost v Hořicích, kdy František tam řval na nějakého maníka, který obhlížel stany a auta.
    Marcel

  • Je třeba si na to dávat opravdu velký pozor. Ta story byla docela drsná, ani tady nechci rozebírat detaily. Slabší povahy by mohly mít problém. Mezinárodní ostuda nebetyčná…

    Určitě bych nepodceňoval po zkušenosti z Mladé Boleslavi hlavně tu noc. Požádat místní policajty o kontrolu nebo je uvědomit o tom, že zde nějaká soutěž je. Klidně jsem ochoten se v noci po hodině vystřídat. Nejlépe hlídat ve dvojicích; bohužel to je dnešní realita.

  • fly-up

    Možno práve tie detaily by pomohli prevencii, mám z toho celkom husiu kožu… ked si predstavím , čo všetko môže zmiznúť .

  • Radekus

    Taky někdy nervózně pokukuju po cizích příchozích, taky už mě napadlo, že bych peněženku a mobil neměl nechávat volně ležet na sedačce v autě v pařáku se dveřmi dokořán…

    A taky mě napadá co by se stalo, kdybych přivezl tchýni… no buď by ji mohli ukrást…, a nebo by vetřelce zapudila… 🙂
    Samozřejmě že nemluvím o své tchýni, ale o té kámošovo… 😉

  • Je mi luto,co sa stalo, poskodenych a organizatorov. Po „skusenostiach“ s vyradnutym velkym kontajnerom, ked mi zmizla zahradna technika a neradie potrebne k udrzbe kluboveho letiska v hodnote 1 700 Eur, obavam sa podobnej situacie, Preto pri organizovani viacdennych medzinarodnych sutazi našim klubom, RMK Dubnica nad Vahom, sa nam osvedcila , na kazdu noc po dvojici, na strazenie arealu bezpecnostna služba. Zvysuje nam to sice za kazdu noc rezijne nakladu o 100 EUR, ale zatial sa nam to osvedcilo. Prajem vsetkym poskodenym stastnu ruku Ceskej policie pri vypatrani zlodejov.

  • Olda

    S tímto problémem se letos setkali snad všechny plachtařské závody v ČR a na Slovensku. Vypadá to, že si nějaká partička nastudovala termínový kalendář. Teď to vypadá, že se zloději přesunuli od velkých letadel k modelářům.

  • AH

    Nic nového na modelářských soutěžích. Na loňských F3J v Holíči došlo také ke krádežím i když ne tak velkým. Letos tam byla Městská policie a nějaké pokusy prý byli také. Další zátěž pro pořadatele.

  • Zdeněk Nespěchal

    Tak to, abychom se příští týden u Vostřelů dobře dívali.