Sbohem Číno

Stánek prodavače v jedné z Pekingských uliček nás vítal každý den. Dnes se ale již musíme rozloučit. Čína je zemí obrovských rozdílů, možností i nemožností. V této zemi můžete reklamovat cokoliv, můžete kroutit hlavou donekonečna, ale vždy mne nakonec nejvíce překvapovali lidé. Jsou přátelští, ochotní, usměvaví a na svoji zemi pyšní.  O Číně jsem toho v poslední době napsal hodně, a proto pár posledních fotografií jen krátce okomentuji. Sbohem Číno.

Také Čína. V Pekingu je nesčetně obchodních tříd, vedle kterých ty nejluxusnější pražské působí docela srandovně.

Čeho je moc, toho je příliš. Nikdy v životě jsem neviděl taková kvanta lidí pohromadě jako v Pekingu. Vítek vystihuje moje pocity docela přesně.

To je tak jediné co jsem mohl vyfotit z návštěvy pavilonu Velké Pandy v pekingské ZOO. K té skutečné se nebyla možnost proboxovat, to jsem vzdal.

Být v Číně a nenavštívit Velkou čínskou zeď je asi nemožné...

...nedoporučuji ovšem první týden v říjnu. My jsme jinou možnost neměli.

Pro štěstí? Nikoliv. Milenci si to zde zamknou a až je to přestane bavit, tak si to zase přijdou odemknout a zámek hodí do šrotu.

Hrobky císařů dynastie Ming. Tak nějak si představuji Čínu.

Pro evropana vždy překvapující hra tvarů, linií, barev a skrytých významů. Představuji si co se asi honilo Marco Polovi v hlavě, když se jako jeden z prvních ocitl ve východní říši. Pokud si tedy svůj Milion nevymyslel v některé z benátských putyk.

Sbohem Číno

 

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

6 comments to Sbohem Číno

  • Diky Romane za fotky a reportaz. Budu se tesit na dalsi zpravy a reportaz ze souteze.
    Ahoj Zdenek

  • Johnson

    Hi Roman,
    The keylocks at the Great wall are placed by lovers.
    It is similar to the walking bridge at Milan? or Florence? of Italy.

    Johnson

  • Perfektní fotky, díky Romane.

  • J.Vojtěch

    Těším se na obsáhlé povídání a další fota.
    T.

  • Hi Johnson,
    thanks for clarification.

  • No nevím jestli perfektní, ale snažil jsem se vybírat ty s „duší“. Na technice už zdaleka tolik nelpím, ale o tom jsme již mluvili.

    Na druhé straně mít sebou velkého Nikona a třeba tvoji 70-200/2,8 to by byl nepředstavitelný masakr! Byly situace kdy prostě LX3 byl jediným limitem. Bohužel jsme ale bojovali s každým gramem v zavazadlech.