5. pohár F3B Mladé Boleslavi (12.6.2017)

12.6.2017

V neděli po 16:00 jsme dokončili 5.ročník poháru F3B Mladé Boleslavi. Myslím si, že Jakub „Kuba“ Vlček s pomocí členů klubu LMK Libeň i pomocníků od Jirky Tůmy zvládli svoji premiéru se ctí. Byla to první Kubova soutěž a tak je třeba především chválit (mrkanec), aby kluci měli chuť soutěž, která je zařazena do seriálu Světového poháru CIAM FAI, uspořádat i v příštím roce.

Přijelo celkem 37 soutěžících z Česka, Německa, Rakouska, Švýcarska a Švédska. Na začátku jsme uctili minutou ticha památku Václava Chalupníčka, Reinharda Lieseho a Heinera Fishera, legendární jména spojená se značkou F3B.

Odletěli jsme celkem 4 kola a pátou finální rychlost. Počasí nám přálo, možná mohlo být menší horko (tedy aspoň pro mě). Vyhrál Jurgen Polzl (AUT), druhý byl Hans Rossmann (AUT) a třetí se umístil Bernhard Flixeder (AUT).

Z našich byl nejlepší Petr „Péťa“ Fusek.  Ostatním klukům se moc nedařilo, ale není všem dnům konec a do nadcházejícího mistrovství světa F3B v Jeseníku se určitě dáme dohromady a budeme „komplikovat život“ těm nejlepším.

5.MB Cup_Results (PDF)

5.6.2017

Tento víkend (10.-11.6.) se letí 5.ročník F3B poháru Mladé Boleslavi (Loučeň), soutěž je zahrnuta do seriálu světového poháru FAI F3B. Jste srdečně zváni.

Propozice 5.MB CUP_F3B2017 (PDF)