F3B Jeseník

Na letošní Jeseník jsem se opravdu těšil, svůj závod v Žamberku jsem musel bohužel vzhledem k zoufalému počasí zrušit. Dobře jsem udělal, celou sobotu pršelo, v neděli nízká oblačnost a přeháňky. Prostě chybělo štěstí na počasí. O to více jej měl Honza Stonavský při svém závodu v Jeseníku. Až na pár kapek v sobotu bylo počasí parádní, v neděli nás bouřky a přeháňky obcházely obloukem. Odlétala se téměř 4 kola, skvělé, dobrá organizátorská práce.

Zatímco vloni jsem se závodem doslova protrápil ( taktická chyba při průletech, kdy jsme čekali opravu, kterou jsme nedostali ), tak letošní závod jsem si opravdu užil. Vzal jsem s sebou tentokrát kameru a natočil krátkou reportáž. Díky tomu si můžete užít radost vítěze – Petra Hulíka pěkně naživo. Dařilo se, 1. místo český tým Hulík-Badis-Fusek, 1. místo jednotlivci zmíněný Petr Hulík. Myslím, že české F3B začíná mít velmi dobrý zvuk a hlavně úroveň. Jirka Baudis bohužel po srážce poškodil svůj nový model, jehož výkony vypadají nadějně. Náhradní model – vývojový prototyp z roku 2012 použitý jako náhradní model nakonec přinesl 16.místo. My s Romanem jsme se drželi slušně, na poslední finálovou rychlost jsme postoupili z 8 a 9 místa, Roman nakonec skončil 6. já 11. Těsně jsem tak neudržel první desítku, nevadí nejsem zklamaný. Všechny rychlosti jsem letěl v rozmezí 16.2-16.5sec, což na absolutní špičku zatím nestačí. Vítěz rychlostí Jurgen Polzl měl rychlostní průměr 15.1.sec. Nicméně mezi prvními 16 piloty bylo 5 českých, což je dobré. Přitom konkurence byla velmi kvalitní, přijela velká část evropské špičky. Celkem 62 pilotů.

Z odkazu na video stream můžete nasát atmosféru závodu. Když to video sleduji, zdá že F3B závod je úplná pohoda, realita je taková, že večer vždy upadnete únavou do postele a okamžitě usnete. Při natáčení jsem respektoval přání pilotů, zda při úloze rychlost, která je velmi náročná na koncentraci, můžu být přítomen s kamerou či nikoli. Tuto zdvořilost považuji za zcela zásadní. Někdo Vám natáčení umožní, jiný nikoli. Naprosto chápu, sám si velmi dobře pamatuji, že jsem neměl v F3J nikdy rád, když mě chtěl někdo před letem fotit, a rušit tím „moje kruhy“,  požádal jsem většinou, až po letu prosím…..Takže velmi děkuji Zdeňkovi Ješinovi, že jsem jejich rychlost mohl natáčet, jejich týmová práce, nádhera..let byl dobrý, čas 16.4sec. Na videu uvidíte několik týmů při práci v úloze vzdálenost, disciplína těžká, ale přece jen méně adrenalinová než rychlost.

S Petrem Hulíkem jsme byli domluveni, že jeho finálový let natáčet nebudu, abychom to „nezakřikli“, takže Petrovi upřímnou radost z jeho životního úspěchu vidíte bezprostředně po letu. Velká gratulace.

Celkové výsledky (ZIP)

Video (Youtube)

Čtenáře Lomcováku zdraví Honza Kohout.

3 comments to F3B Jeseník

  • Pang

    Great video, Saw all my Czech friends, Roman, Jan, Michal , Baudis, miss you guys n miss F3b.

    Good luck and all the best in the world champs in Germany.

  • Ohromná gratulace k výsledku jak v týmech klukům, tak hlavně v jednotlivcích Petrovi, dobrá oblož a odměna za stovky hodin dřiny! F.

  • Michael

    Dear Roman, dear Jan,

    very, very good video. Gives really back the impressions and emotions from the competition.

    See you next weekend,

    Cheers,

    Michael