Pohled zpět

Toho pověstného „červa“ mi zasadil Lomcovák. Jako správný hltač dění rcmodelů a všeho kolem jsem nevynechal jediný článek, který „pan Vojtěch“ na svém webu publikoval. To byly doby, kdy jsem poletoval s různými bublinkovými strojky a visením na vrtuli jsem slavil celý zbytek dne. Už tenkrát mi bylo jasný, že na béčka někdy dojde.

Sedm let jsem vydržel u házedel F3K. Nádherná kategorie se vším co ke štěstí bylo potřeba. Po absolvování prvního MS nastala ale ponorka, a to přímo ta velká, atomová. Pro tým špatný výsledek, nesouhlas s děním F3K… Následoval úprk a rok hledání co dál během kterého jsem našetřil na naviják a Dingouše od Vaška Vojtíška. Pár startů, základy seřízení od Marcela Králíka (dik) a dlouhý zimní spánek až do první Jesenický koulovačky.

Necelé dva roky zpět. Ujal se mě velice ochotně Pavel Marek a vysvětlil mi v kostce o co jde. Musím se přiznat, že jsem tenkrát ani netušil, jak se co lítá. Hlavně vzdálenost, stále něco blikalo, lidi na sebe řvali a vypadalo to jako slušnej chaos. Uznávám, že léčba šokem funguje spolehlivě. Po jednom kole, kdy mě Pavel pustil téměř ke všemu, co s F3B souvisí (dik ) jsem tušil alespoň princip.

Co mě hned zarazilo, byl počet zúčastněných. Přeci šlo o první soutěž a očekával jsem spíše hladové vlky než spící pecivály. Zbytek sezony jsem odlítal s Romanem. Nabídl mi pomoc, která je v začátcích nutná a téměř nepostradatelná (dik ). Opravdu žádná, kdysi zmíněná nepřístupná kasta (exotů..no..). V čem je F3B kouzelné je určitě složitost.

V házedlech jsme na výsledcích ztráceli vteřiny, a to stále dokola. Někdy to vyšlo, někdy ne. Tuhle sezonu jsem dělal stále nějaké hrubé chyby- třeba o sejfty lajně toho už vím celkem dost. Snažím se tu zlost po něčem takovém vždy utlumit, když si vzpomenu na slova Honzy Kohouta v Kircheimu po takové menší přeháňce. Myslím, že jsem celkem kliďas. Hodně mi v tomto směru pomohl Andreas Bohlen. Když za mnou přišel po mé úplně zpatlané rychlosti v Holandsku bylo hodně zajímavé si poslechnout jeho událost právě odsud, z minulého roku. Na rychlosti se mu povedlo snad vše až na to, že zapomněl na zem. Prostě pokračoval stále v sestupu až do země, řízeně. Od mistra světa trochu nečekaná událost.

Spousta stále se měnících proměnných a hra s nimi je ale neuvěřitelně zábavná. Bohužel i F3B má své stinné stránky a není jich málo. Většina z nich ale začíná a končí u lidí. Od malého počtu českých soutěží, přes občasnou, ne úplně čistou hru až po osobní tahanice jsou věci k naštvání. Byl bych asi naivní, přeci jen podobný stav je ve spoustě kategorií. Následující rok máme MS. Reprezentace je na slušné úrovni a pokud budete opravdu chtít, v týmech je šance veliká. Radost by z toho měli určitě všichni. Chce to ale makat už od začátku sezony.