Prosím, urychlete to, máme zpoždění

Toto upozornění jsme na mladoboleslavském letišti, hlavně během prvních dní mistrovství republiky, mohli slyšet hodně často. Organizátoři (LMK Libeň) si usmyslili, že poletíme aspoň 6 kol a tak i přes nejisté počasí dělali maximum pro splnění svého předsevzetí. Kol jsme nakonec odletěli celkem sedm. Jsem přesvědčen, že to byla perfektně zvládnutá práce celého týmu pod vedením Pavla Marka.

_DSC5399s

Předpověď počasí nebyla moc optimistická, ale nakonec bylo počasí skoro 100%. Jedinou chybkou na kráse byl západní směr hodně silného větru, což trochu kolidovalo se směrem vedlejší přistávací dráhy mladoboleslavského letiště, kde jsme létali. Ta měla směr téměř sever-jih. Celé tři dny jsme tedy startovali na boční vítr, ale docela jsme si zvykli.

V pátek jsme létali až do podvečera a stihli jsme přes tři kola. Zvoníci zvonili přesně a tak nedocházelo k nějakým opakovaným skupinám. V sobotu jsme skončili šestým kolem a všichni se těšili na společenskou část mistrovství; večírek v letištním baru a vystoupení Hustýho Wimpyho. Myslím, že jsme si to užili. O tom snad někteří z Vás dodají i fotografické důkazy. Já si po jistých zkušenostech na podobné akce již techniku neberu a spoléhám se na ostatní. Opět se mi to osvědčilo.

V neděli jsme letěli již závěrečné sedmé kolo. Bylo zajímavé sledovat, že opravdu nemá nikdo nic „předplacené“ a i ti nejlepší občas dostali pěkný zářez i od těch nejméně očekávaných soupeřů.

Ti nejlepší, ale nakonec těch chyb udělají stejně nejméně a tak jim patří stupně vítězů. Mistrem České Republiky v kategorii modelů F3B se tedy stal Honza Stonavský, na druhém místě skončil Petr Fusek a třetí je Vašek Vojtíšek.

Myslím si, že tento rok byl pro naši kategorii výjimečný. Máme F3B tým(J.Baudis, P.Fusek a J.Stonavský), který se umisťuje na předních místech v F3B Eurotouru. Kluci skončili na mistrovství světa jen o pověstný fous na čtvrtém místě. Brňáci uspořádali velice úspěšné mistrovství světa.

Co víc si přát? Já osobně bych si přál, aby se mezi námi objevovalo více mladých pilotů, kteří by později pokračovali v této nastoupené cestě o které všichni víme, jak je trnitá (…a bohužel hodně o penězích). V souvislosti s tím bychom chtěli poděkovat sponzorům, firmám Sapho, Ško Energo, Telink, IJC a Klatt za jejich velkorysost.

Já se pomalu sžívám s Dingem (tentokrát jsem s ním už o zem nefláknul)  a už se těším na příští sezonu. V dohledné době se pokusím něco napsat o seřízení tohoto letadla. Myslím, že jsem přišel na zajímavá zjištění, která mě samotného dost překvapila.

Nashledanou 18. října v Poříčí nad Sázavou na F3J special (naviják).

Celkové výsledky PDF, jednotlivá kola PDF (nejlepší rychlosti a vzdálenost doplněny)

2 comments to Prosím, urychlete to, máme zpoždění

  • Michal Michna

    Chtěl bych tímto ještě jednou poděkovat za skvělé mistrovství republiky. Vše šlapalo jako hodinky na 110 procent bez žádných prostojů. Prakticky všechny navijáky byly přesunuty na druhou stranu bez jakékoliv přestávky nebo pozastavení soutěže. Sice to soutěžící pořádně prohnalo (mě teda určitě), ale musím říci, že ačkoliv jsem nebyl na ani jedné soutěži evropského poháru, tak musím konstatovat, že po těchto závodech by učastníky na soutěži za hranicemi nemělo překvapit vůbec nic. Ať se jedná o vítr a jeho směr, sobotní spršku, zmíněné prohazování navijáku nebo tempo závodu, kdy se bez výjimky na nikoho nečeká.