Přetopeno (F3B Hořická trubka)

_DSC5289

Úvodní fotografie Honzy „Karbona“ Uhlíka měla původně skončit v mém nekonečném archívu. Když jsem ji ovšem Honzovi poslal, tak bez komentáře odpověděl: „…nevadí“. Měl tím na mysli, že její zveřejnění mu nevadí. To jsem rád, protože má něco do sebe. Její krátký příběh Vám popíšu níže.

Třetí ročník Hořické trubky jsme letěli na hořickém letišti (kde jinde, že ano?!) a jako v předchozích ročnících nás nemilosrdně spalovalo slunce. Hlavními osobami závodu byli Michal Behenský-ředitel a Jarda „Hroch“ Hlávko-startér. Sešlo se na naše poměry nevídaných 34 závodníků a to je určitě dobrá zpráva. Pavel Marek na svém webu zmínil v nadsázce, že F3B se stává masovou (nebo masitou?) záležitostí. Myslím, že tak horké to zatím nebude.

Celkem jsme tedy odletěli 3 kompletní kola a termiku. Pokud někdo někde prohlašoval, že úloha termika je v F3B pouze nutné zlo a nedůležitá povinnost, tak si myslím, že po nedělních 5minutových časech v absolutně přetopeném kotli hořického letiště, změnil názor. Já jsem například stihnul opakovat během 12minutového pracovního času třikrát a mezitím ještě sestřelit Vaška Vojtíška, který se motal přesně v dráze mého silonu při startu. Vše dopadlo bez větších škod, pouze můj letový čas utrpěl vážné škody(smích).

Zmiňovaný Honza Uhlík se v závěru pěkně rozletěných průletů potkal s Jirkou Tůmou a pro oba to skončilo katastrofou. Honza druhé náhradní letadlo neměl a když koukám na výsledky, tak asi ani Jirka (což mne tedy překvapuje, Jirko, ty starý pardál nevozíš náhradní letadlo?!) Bohužel takové věci se v F3B stávají.

Na závěr závodu se letělo fly-off ve stylu Nardtu. Pro mne to bylo zajímavé. Bohužel moje pozornost a soustředění na výkon našich v současnosti nejlepších F3B pilotů nebylo dokonalé, protože jsem po dvou dnech na smrtícím slunci opravdu už mlel z posledního. Ani jsem klukům nezáviděl. Mimochodem, zaslechl jsem názory, že takové závěrečné fly-off je vlastně show, které nikoho nezajímá. Jak to vidíte Vy?

Vyhlašování výsledků proběhlo za bujarého veselí a největší radost projevil Honza „Tejnil“ Thienel, který se doslova dokutálel pro krásnou RC motorku. Tombola byla na naše poměry (hmmm, ona vlastně na žádných jiných F3B závodech u nás není) bohatá a Hořické trubičky byly žádaným artiklem.

Už se těším na 4.ročník Hořické trubky. V tomto okamžiku se snad jedná o závod s nejdelší nepřerušenou tradicí v novodobé historii F3B u nás? Michal sice, po tom co jsem ho kritizoval za chyby ve výsledcích, něco mrmlal, že příští rok na to kašle. Snad mou kritiku rozchodí.

Finance Hořické trubky skončily schodkem 4000,-Kč a tímto veřejně přiděluji tuto částku ze sbírky na MS F3B 2009 Michalovi, aby aspoň hospodaření bylo vyrovnané. Z 5800,-Kč tedy zbývá 1800,-Kč. Ukazuje se, že ani startovné kolem 550,-Kč není schopné pokrýt všechny náklady spojené s F3B závodem, bohužel.

Chtěl bych poděkovat odvážným a velkorysým sponzorům za podporu našeho sportu. Díky patří firmě Hobbyteam (tombola) a BG Technik (zapůjčení elektrocentrály). Děkujeme!

Výsledky PDF

AUdálosti na světové scéně nemůže rušit obyčejné lidi. Lidé se obávají, a cítí úzkost nejistotu a dokonce i strach. A jediní lidé, kteří vědí, kde vždy věří.

1 comment to Přetopeno (F3B Hořická trubka)

  • … Mimochodem, zaslechl jsem názory, že takové závěrečné fly-off je vlastně show, které nikoho nezajímá. Jak to vidíte Vy?

    …ten nazor jsem psal romanovi mimo jine i ja, jak uz to byva v mailu bylo vice, pro mne by to bylo super pokoukani, kdyby kluci delali vse, hazeli si letadelko, bezeli pro nej pri opakovani atd……
    nicmene kazdopadne i takto to bylo dobre, ale cumeli jsme tam na to 4 lidi z 30 celkem logicky na konec zavodu, kdy jsou vsichni KO a vedi ze uz na svem poradi nic nezmeni, jim je krapet jedno co prvni ctyri…

    kdyby to bylo okorenene hazenim, behanim, zakopavanim a vubec masakrem „absolutní samoobsluhy“ bez jedineho pomocníka!!! verím ze by to ostatní asi bavilo vice…..proste trochu srandy na zaver!!!!