S větrem v zádech o závod; F3B Mollram 2009

Zdá se, že létat F3B soutěže s větrem v zádech je čím dál tím oblíbenější. Letiště v Mollramu (Rakousko) je snad jediné, společně s Ivančicemi, kde velikost plochy umožňuje natažení navijáku pouze do jednoho směru. Zatímco v případě Ivančic byl jeden směr pouze momentální „problém“ (dohoda/nedohoda se zemědělci), u Mollramu je to pravidlem. Počasí si s námi opravdu pohrávalo a rovněž tak i pytel na stožáru mollramského letiště.

_DSC5219

Bernhard Flixeder (Rakousko). Šikovný klučina, který nás docela školil. Škoda, že takové nemáme u nás.

Tvrdím ovšem jednu věc. Těm nejlepším to stejně nevadí, to je základní pravidlo. Nikdo víceméně neprotestoval (až na některé jedince) a všichni se střídavými úspěchy oblétávali kladky, jednou zprava, jednou zleva. F3B soutěže Swarzatalského modelářského klubu jsou většinou vedeny v pohodovém duchu a vypjatých okamžiků bylo minimálně. Na F3B závodech se jim člověk prostě nevyhne. Manfred Lex a Friedrich Leeb nás „kočírovali“ s přehledem.

Pěkného celkového výsledku dosáhl Martin Ráliš (byl třetí) z našeho Lomcovák družstva (Ráliš, Behenský, Vojtěch), kterému jsem celkové skóre kazil pouze já. Asi by mělo přijít moje rozhodnutí, zda budu létání věnovat zase více času nebo se ze mě stane už pouze dopisovatel bulvárního plátku se jménem Lomcovák. Pokud bych mohl svobodně volit, raději bych zůstal „ve vzduchu“ (úsměv).

Web Schwarzatalského klubu. Na stejné stránce jsou i výsledky.

5 comments to S větrem v zádech o závod; F3B Mollram 2009

  • Vlaďa

    Romane klídek, zase se vrátí vše do normálu a bude pohoda.
    Pouze ty roky co má mladý Flixeder nám již nikdo nevrátí.
    A pokud ten kluk u modelařiny vydrží, tak nebude mít chuť ani
    na žádnou „trávu“, kokain atd.
    Vláda.

  • Martinovi moc GRATULUJU !!!! PARADA
    Pavel

  • 27,94….ty jo Romane, slusne zaletena rychlost!! Mozna bys na te republice mohl jit s Liborkem delat bufetáře……. :-)))))))))))))) 22,37 taky dobry… copak ste tam delali chlapci ???

  • Nooo, letět to ze 190m a ještě seknout, žádnej problém, 22 kráááásnej čas. A to vše dvakrát. Asi se dám opravdu na ty klobásy. C’est la vie, říkají francouzi.

  • Pavel

    Hmm, tak ja si te tam pripisu do zavorky…..mohl bys u toho mit notas a psat tema mastnejma rukama on line reportaz ze zavodu….jaky mel ktery zavodnik obed,kdo se precpava, kdo pije alkohol 🙂 a prikusovat kysele okurky z dvoulitrovky….uplne to vidim